28 oktober 2015

Dag 301 - Promenad

Tröttheten blir bara värre och värre med mörkret men jag försöker släpa mig upp på mornarna ändå. Måste ju. Efter jobbet hade jag en promenad med Mattias inplanerad. Det blev en kombination av foto- och geocachingrunda och lite snabbgång då och då. Mina bilder från turen kan nu se här.

Lulsundskanalen var första anhalten.  Det är verkligen tokmörkt trots en måne som var ny igår och därmed lyser rätt bra även idag.
Eftersom det var mörkt ute fick jag söka ljus och höghusen på kronan lyser upp rätt bra. Lite förbipasserade bilar kompletterade ljusbilden.
Molnen över fjärden var fantastiska och speglades fint i vattnet och isen. Månen lyser upp ett litet isflak.
Vi lyckades ta en väg som gjorde att vi fick gå längst med järnvägen en bit, inte helt 100 på att man skall befinna sig där. Men jag passade på att fota lite graffiti.
Vi gav oss ut mot SSAB och fick syn på att det skulle finnas en GC där som heter "ghost train" och vi gav oss in i den becksvarta skogen. Jag lyste med mobilens lampa och höll på att dö av skrävk när något jättestort tittade tillbaka på mig. Var tvungen att lugna ner mig med att ta en bild på monstret.
Vi hittade till spöktåget och jag fångade till och med ett spöke...
...innan jag tog dagens bild. Mattias tvingade mig att välja denna som dagens bild annars skulle han bli sur besviken sa han ;-) Men den passar rätt bra in på dagen som blev mycket tågnära.
Vi knatade vidare längst med spåret och hittade en stig som svängde genom staketet och eftersom hålet var så stort tog jag för givet att man kunde gå där. Men vi hamnade uppe på ett berg som tillhör ett instängslat industriområde. Det blev till att backa tillbaka i mörkret och hitta en väg ut. Vi kom ut och gick längst med järnvägen ett tag igen innan vi lyckades ta en vettig väg in till stan.

Vi avslutade på Unik för att äta efter 11,14 km promenad. Vi åt deras burgare men den var i torraste laget och mitt glutenfria bröd var vansinnigt segt. Först kom de ut med vanligt bröd på min burgare.

När jag körde hem var det kolsvart och inget kul fanns att stanna för och fota.

Inga kommentarer: