08 oktober 2015

Dag 281 - En programmerare är född

Idag har Herman programmerat på mitt jobb. Han fick en specifikation på en app som han sen fick koda i MIT App Inventor där man gör layout i en vy och sen bygger logiken med hjälp av "pusselbitar".

Här är en snutt av Hermans "kod".

Någon som kan säga vad den gör?

Vi käkade lunch på McDonald's som han ville man han var så uppe i programmeringen att han ville äta på jobbet och inte på restaurangen. Vi käkade lite snabbt och gick tillbaka till skrivborden, då slog matkoma till på Herman som plötsligt blev toktrött och somnade i stolen. Tur att det var tid kvar av rasten. Väckte honom sen och han kodade vidare.

Själv hade jag mest möten idag och sen ett besök hos massören. Var stel lite här och var och det blev inte riktigt någon genomkörare av något av ställena så nu har jag nästan mer ont.

Efter jobbet stannade vi till vid vägkanten där jag hade misslyckats med fotot igår. Idag var inte himlen det minsta dramatisk och ljuset trist och platt men med tanke på molntjockleken skulle jag inte kunna se något norrsken. Så då får detta duga.
Väl hemma tog jag en promenad via Team Sportia för att beställa handbollskläder till Vincent och sen en tur på stan där jag passade på att ta lite geocachar, eller nja, jag tog bara en och misslyckades med andra. Kom hem efter 8,53 km. Fan vad jag slarvar med mina mil just nu. Blir långa helgpromenader. I morgon skall jag se till att gå minst en mil. Hade jätteont i magen när jag var ute och gick, känns som min magkatarr är påväg tillbaka. Måste se över kost och sömn, de värsta stressmomenten är borta på jobbet nu i alla fall.

Inga kommentarer: