12 oktober 2015

Dag 285 - En dag som jag helst glömmer början på men minns slutet

Idag var en dag som precis allt gick fel på under dagen så jag orkar inte ens tänka på det. Jäkla skitdag, precis allt strulade och jag han inte med det viktigaste jag skulle göra, fick ont i magen av det.

Efter jobbet gick jag och köpte en top att ha på mig i morgon. Tvättmaskinen har fortfarande inte kommit, nu är snart garderoben tom. Var in på bokhandeln också. Fick syn på hon som nämnde för mig att hon saknade bra ställen att vandra på senast jag var här. Fick plötsligt en ingivelse, jag har länge drömt om att skriva ett häfte/bok/e-bok/blogg om vandringsplatser i närområdet. Kanske inte markerade leder men lite kort om hur man kan ta olika rundor. Den tanken väcktes till liv igen. Vill faktiskt försöka genomföra projektet men varför kommer jag alltid på det på vintern? Nu måste jag hålla liv i tanken och idén tills det åter igen lämpar sig för sådana äventyr så jag kan GPS-logga och fotografera. Nu i vinter får jag väl göra det med några vinterleder man kan ta med snöskor eller till fots. Hur låter min idé, helt galen eller nja men det kanske vore något?

Efter shoppingen hämtade jag upp Henrik på jobbet och tvingade med honom i bilen ner till Bergnäsbron, hade en idé om en bild. Den blev så här. Trodde den skulle få bli dagens bild men sen när vi körde hemåt bredde ett stort norrsken ut sig över oss och jag kunde inte bara åka och se på det genom rutan så i Norra Sunderbyn stannade jag bilen vid en grusväg och lät lamporna stå på och lysa upp vägen. Ställde upp kameran. Knäppte en drös bilder. Men ingen av dem här nedan blev heller dagens bild. Fick inte fota mer på vägen hem, Henrik ville hem eftersom han skulle upp tidigt som attan.

När jag kom hem tänkte jag sätta mig och jobba men tänkte nää det får vara, jag behöver ut och röra på mig. Behöver få rensa hjärnan, komma ikapp mig själv lite efter en stressig dag. Tänkte först inte ta med kameran men bestämde mig ändå för att hänga ryggsäcken på ryggen och när jag kom ut exploderade himlen i grönt och den helt stilla sjön fungerade som en spegel. Jag knäppte några bilder rakt nedanför huset innan jag traskade vidare bort mot båten jag haft med i en bild för några dagar sedan.Den som till slut blev dagens bild blev den här bilden. Den gillar jag väldigt mycket.

Efter fotandet tog jag mig en runda i det kolsvarta. Längst bort på gräset där man måste svänga upp mot skolan gick en kvinna med hund, hon såg inte mig och jag såg inte henne. Vi höll på att krocka, blev lika rädda båda två. Gick längst bort på sjön, kollade efter en geocache men hittade den inte i mörkret trots ficklampa. Trevade mig hemåt i mörkret igen.

Redigera bilder och dricka te är också bra avkoppling.

Inga kommentarer: