07 oktober 2015

Dag 280 - Utmattad och sen batterilös

På väg till jobbet ville jag stanna flera gånger för att fota, fint med frost, sol och gyllene björkar samt dimma men vi var lite sena. Såg en bil som haft lite för bråttom i frosthalkan. Låg upp och ner i diket.

Att ha sonen hos sig på praktik samtidigt som man försöker sköta sitt eget jobb är en prövning. Dels skall jag hjälpa honom att ha något att göra, att stötta i det han gör men också hantera hans urusla humör och skitdåliga attityd. Det var nog ett grovt misstag att säga ja till frågan om han kunde praktisera hos mig. För mot en annan handledare hade han knappast haft den urusla attityden att allt är tråkigt, vill inte göra osv.  Idag gav jag honom faktiskt ett dåligt omdöme i rapporten till skolan. Han skall inte tro att han kan bete sig hur som helst bara för att jag är hans mamma. Han fick testa programvara och det var tydligt att det var aptråkigt, att han inte förstod alls varför man upprepade vissa moment i testerna och vägrade lyssna när jag försökte förklara att det rörde sig om rättighetstestning mm. Men till hans fördel skall jag säga att han ändå klarade av att följa protokollen och dessutom hitta buggar både i testfall och programvara.

Vi stannade på Storheden och köpte tights till Herman och handlade middag på Coop.

När vi åkte hem stannade jag vid vägkanten för att ta en bild. Men kamerans batteri var uttömt och jag hade inga extrabatterier med mig. Fick ta en bild med mobilen för att minnas vyn i alla fall. LAde upp bilden på instagram.

När jag lagade mat började det skymma ute och vips dök norrskenet fram. Skyndade mig att ställa ut kamenran men måste kommit åt fokusringen för oändlighetsfokuset var borta så stjärnor och norrsken blev suddiga. Hade ytterst lite batteri kvar i de två batteri med lite kräm i hemma och han bara få några bilder med ett batteribyte mitt i. Klippte snabbt ihop en liten time-lapse av dem.
Aurora October 7 2015
Valde ut några bilder.
Den här får bli dagens bild. Älskar hur intensivt norrskenet var så fort det blev kolsvart ute.
När batterierna tog slut så fick jag nöja mig med att titta. Sen kom molnen in rätt snabbt och när jag gick ut på promenad tog jag med ett halvladdat batteri och kameran. Fångade lite norrsken genom molnen över stan. 

När jag kom hem knäppte jag en bild utöver sjön där man också kunde ana skådespelet bakom molnen i mörkret. Det blev bara 5,6 km promenad idag. I morgon måste jag skärpa mig.


Inga kommentarer: