02 oktober 2015

Dag 275 - Ett norrsken igen

Glad att jag tog mig hem hyfsat tidigt igår för idag behövde jag återigen vara på jobbet vid 7-tiden. Sov dåligt som vanligt trots att jag även i natt hade en Herman bredvid mig. Brukar fungera lugnade att höra hans andetag.

Kom till jobbet och satte mig och läste igenom och gjorde mindre ändringar i texten som granskarna hade gett anmärkningar på. Dagen flöt på alldeles för snabbt, hade avstämningar med min kollega som jag delar jobbet med. Insåg när klockan var 5 att jag skulle behöva jobba i helgen också. Mycket frustrerande.

Åkte hemåt och bytte om för att ta en promenad, båda barnen var på träning. Hade först ett bra samtal med en annan kollega. Redde ut ett och annat. Gav mig av bortåt Aldersjön. Hade först inte tänkt gå hela vägen eftersom det är kolsvart på den vägen men det var så skönt ute och jag behövde verkligen få röra på mig. Borta vid sjön ställde jag upp kameran för att ta ett kort. Upptäckte att jag inte hade med mig plattan för stativet till kameran. Fan fan. Försökte balansera kameran på stativet och fota ut i mörkret ändå. Gick inte speciellt bra. En av bilderna hade kanske kunnat duga som dagens bild.

När jag vände hemåt insåg jag att jag haft medvind dit och nu hade jag en rejäl motvind. När jag hade 3 km kvar hem ringde en sur Vincent som inte ville vänta på middag. Suck då var det stress för det istället då. Jag matade på benen så mycket jag orkade där i blåsten och kom hem 19:50 (hade lämnat en lapp om att jag skulle vara hemma 19:30) efter 11,19 km. Hade glömt plånboken hemma så jag hade inte kunnat gå förbi ICA och handla. Vi bestämde oss för kebabtallrikar så jag åkte och fixade det.

Jag försökte fixa bilderna från promenaden men insåg att ingen var bra när Henrik kom hem från sin resa till Sigtuna. Hela familjen samlades runt min dator för att försöka hitta ett semesterresemål, gick så där. Jasha kom in i rummet och Henrik sa "Jaså han är kvar" med en tydlig syfting på att han häromdagen bett mig avliva honom. Jag svarade att jag inte tänkte ta bort Jasha och han undrade då om han skulle göra det. Jag blev så jävla trött att jag stängde ner datorn och lämnade rummet. De undrade om vi var klara och jag svarade att jag inte hade någon lust att planera en semesterresa när Henrik vill döda min katt.

Satte mig nere i soffan med datorn och tog hand om räkningarna som blivit bortglömda i all stress.

Sen kom Herman ner och sa att det nog var norrsken ute, efter en stund gick jag upp och tog några kort så det får bli ett svagt norrsken som dagens bild igen.
Hoppade i säng vid 11 och en iskall Henrik kröp intill så jag först frös ännu mer än innan.

Inga kommentarer: