22 oktober 2015

Dag 295 - Nattsvart

Det var mörkt när jag for till jobbet, det var mörkt i sinnet även om jag försökte pigga upp mig med att ha min älskade Lindisfarne coat som ger mig glada tankar för det mesta för jag känner mig fin i den. Idag hade jag ingen bra känsla i kroppen alls. På jobbet gick det trögt. Teknik strulade och möten blev inte alls som jag tänkt mig (förutom ett som överraskade mig och jag fick vara glad en liten stund). Satt och skrev kommentarer i ett dokument när jag i ögonvrån såg att min ena Windowsplatta som hade kraschat IE en timme tidigare och jag startat om öppnats upp med MSN som startsida. I nedre hörnet såg jag ordet Trollhättan. Hajade till, varför står det Trollhättan på skärmen, nog för att jag fortfarande läser tttela.se varje dag men inte har jag startat det där. Jag är ju född och uppvuxen i Trollhättan, flyttade därifrån 1993.

Varför står det om Trollhättan tänkte jag igen och valde att avbryta det jag höll på med för att kolla efter, ser rubrikens inledning "Knivdåd på skola". Klump i magen. Även om jag inte har nästan någon relation till de som bor där längre, träffar ju knappt mamma så finns Trollhättan ändå i mitt hjärta, det är min hemstad som jag fick lämna. Klickade mig in på artikeln och rös till. Fy fan så menlöst. Jag har själv barn i skolåldern, jag hade lika gärna kunnat vara morsa på Kronogården idag likväl som jag är det i Boden. Jag är uppvuxen i just den stadsdelen och trivdes där.

Jag lider med de familjer som nu inte får hem sina älskade. Jag tänkte mycket på det när jag körde hem i mörkret och när jag promenerade min timme idag. Ute var det så galet mörkt i regnet, det fanns absolut inget att fotografera ens. Idag var det nära att jag sket i det. Ville ta en svart bild och lägga upp för så kändes det i huvudet. Men jag tvingade mig bort till järnvägen där det alltid är upplyst. En graffitivagn stod inne så den får bli dagens motiv. Den representerar absolut inget med den här dagen alls.
Vår tvättmaskin och torktumlare har förresten kommit så efter 3 veckor utan tvättmaskin kan vi äntligen tvätta igen. Slipper kanske ha festklänning på jobbet i morgon om mina kläder har torkat för av en hel maskin tvätt jag körde var det endast en manchesterkjol som kunde tumlas.

Nu lägger jag den här dagen till handlingarna och går och lägger mig.

Inga kommentarer: