01 juli 2007

Allt blir bara pannkaka

Idag är jag så sur, grinig och arg som bara en Bea dagar innan mens kan vara när allt går åt fanders.

Dagen började med att jag blev väckt av en kramig sambo, det är väl för det mesta mysigt men när det sker 2 dagar i rad fastän man uttryckligen bett om att få sova ut i helgen om inte barnen väcker en så är det bara irriterande. När jag sa till blev han givetvis sur och somna om kunde jag inte.

Efter frukosten så satte jag mig vid datorn för att mata in i VK och sambon satt bredvid och läste sina WoW-forum. Jag sa att idag måste vi städa (vilket jag påpekade redan igår) för jag släpper inte in en kattvakt i huset när det ser ut som en bomb har briserat. Jag vill oxå ha det städat innan vi går ner på stan och så kan barnen få gå på tivolit. Fick något som lät som ett Ja från sambon. Efter att jag matat in i VK och fixat till med lite Pärlplatsensaker så började jag städa i badrummet och trodde givetvis att sambon skulle börja städa han oxå nä se det hände inte han satt kvar framför datorn. Där satt han medan jag städade, slängde in tvätt och lagade lunch. Han bemödade sig i alla fall och komma ut och äta lunch med oss andra.

Efter någon timme så kom Vincent och tog legogrejer från vardagsrummet in på sitt rum med orden, jag och pappa skall bygga, vi gör det på mitt rum så att vi inte är i vägen när du skall städa. 30 minuter senare satt de och byggde. När de var klara med bilen så hörde jag sambon säga något med hallen och lättare att dammsuga. Aha han tänker ta snabeldraken tänkte jag då men icke, han gick och satte sig vid datorn igen och där har han suttit sen dess. Och inte blev gräsmattan klippt heller fastän det var enligt honom perfekt klipparväder idag, dvs molnigt.

Det som gör mig mest irriterad är att jag tyckte att vi skulle städa förra helgen men sambon vägrade han ville inte städa, och jag hade absolut ingen lust att städa hela huset själv. För städar man inte rubbet på 2 dagar så är det kört då dras skiten bara runt igen. Sambon tyckte att han hellre kunde ta och städa lite i taget varje dag den vecka han var ensam hemma med barnen. Ja ja det är ju bättre än att inte få städat alls tänkte jag men tror ni han städade något under den veckan.

Jag skulle ägnat delar av dagen idag att planera vår finlandssemester, boka färja, hotell och sånt. Började kolla upp vissa grejer i morse men blev avbruten av barnen och sen kom städningen ivägen. Så nu när jag satte mig vid datorn för 1,5 timmar sedan för att fixa det inser jag att det är inte det lättaste att försöka synka 2 färjeturer och 4 hotellboenden. Jag fick inte ihop det (det var en massa som blivit fullbokat sen jag började kika i förrgår), det blir ta mig fn ingen resa. Och jag tappade helt lusten att fortsätta försöka pussla när jag hör ungarna i badrummet och går för att säga till dem. Där står Herman med sina skidglasögon på med en smörkniv i högsta hugg med ca 1 dl rumsvarmt smör på som skvätt omkring i badrummet och hallen där jag städat idag. Han hade jagat Vincent. Vincent hade sagt till sambon som då sagt till Herman att han skall sluta jaga Vincent men inte överhuvudtaget reagerat över att ungen springer omkring med smör. Han kommer ut och undrar vad jag är så arg för när jag redan ligger där och knäskurar golvet. Erbjöd han sig att hjälpa till, att sanera Herman nä, han gick tillbaka till sitt WoW.

Så jag ställer in semesterresan så kan han sitta där vid sin jävla dator hela sin semester så får väl jag och barnen göra små korta utflykter i närområdet när de beter sig någorlunda väluppfostrat.

Hoppades att min vän J skulle ha lite tid över idag, hade behövt få komma bort från de här hemma och se en film eller något annat som rensar huvudet men han var eremitisk idag sa han. Ja ja vissa dagar är allt bara skit!

Jag tror jag går och lägger mig nu för i morgon måste jag städa resten av huset för annars är dagens städning som ogjord. Skall hinna ett par svängar till Brännkläppen oxå och slänga massa skräp.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: