22 juli 2007

Hur tänkte Yamaha tänkte jag innan jag kollade själv

Christian pekade mig till Prylkoll och deras postning om Yamahas BODiBEAT och idén låter ju smart men hur tänkte de egentligen, blev det inte lite bakvänt tänkte jag när jag läste bloggen. Började kika runt lite i andra bloggar oxå så som Anything but iPod, diet-blog.com och that'sfit för så korkade kan väl ändå inte Yamaha ha varit när de designar en ny pryttel eller?

Prylkoll.se skriver:
BODiBEAT har en pulsmätare som via lurarnas sladd fästs i örsnibben. Programvaran i DAP:en anpassar musiken till pulsen, alltså Göran Fristorp i sakta tempo och E-Type när det går undan. Dessutom finns en laddning färdiga loopar i olika takt för tillfällen då musiken inte passar.
För det första hur bra är det med öronsnibbclip när man ex är ute och springer? Vi har det på motionscykeln nere i källaren och jag vet inte hur många gånger den glidit av medan jag trampat hur skall det då vara om man springer? Dessutom visar den ofta helt fel värden (ja jag litar mer på min Polar F11).

För det andra, borde inte musiken anpassas efter den puls man borde ha, för om jag saktar ner för att jag är lite lat vill jag ju att musiken skall driva på mig inte sakta ner med mig. Nä där tycker jag de tänkt lite galet.

Dessutom undrar jag hur dessa färdiga loopar för vissa takter låter, kan man inte bli jäkligt less på dem?

Vidare skriver Prylkoll.se

BODiBEAT innehåller också programvara för att plocka ut statistik från löprundorna via en PC. Tyvärr innehåller burken bara 512MB vilket innebär att musikurvalet blir lite begränsat.
Så det kommer inte med någon programvara för att hjälpa en lägga in passande låtar typ MixMeisters BPM Analyzer? Hur skall då användaren kunna anpassa sina pass? Tänk om man fastnar i förprogrammeratloopen, huvva....

Anything but iPod kan man läsa:

... Yamaha’s new BODiBEAT offers all of the above, plus it uses an in-built accelerometer ...

Hur sjuttsingen fungerar en accelerometer i en pryttel man sätter fast på armen? Kan någon förklara?

Men vänta nu kollar man på filmen hos Yamaha så har den inte bara "anpassa till din takt" utan man kan programmera egna träningsprogram och få stöd av musiken för att öka/minska takten och programvaran hjälper en att analysera takten i de olika låtarna. Hur kan de bloggar jag kollat missat att ta med den biten? Det är ju liksom den biten som är den vettiga, den andra förstår jag inte alls vitsen med. Men jag hoppas innerligt att looparna inte låter som i videon, de var hysteriskt syntetiska.

De som var närmast en bra beskrivning var gizmodo som jag dock surfade in på sist men de missar att man kan lägga in egna program.

Hur kommer det att så många bloggar hyllar funktionen som jag ser som helt ointressant och helt missar att beskriva den funktion som borde ge något?

På tal om BPM för träning hittade jag denna postning som är intressant (mest för de med iPod dock).

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Felicitas sa...

Ja, jag håller med dig.... Inte vidare imponerad av den där prylen om jag ska vara helt ärlig!!