14 juli 2007

Längtar efter att vandra

Var ute och gick längt med ett eljusspår i Fagernäs nyss och kom att tänka på vad jag saknar att vandra. Helst skulle jag vilja fara till fjälls en vecka eller så och gå någon större led men det får nog vänta tills barnen är stora nog att gå med. Så fram tills dess får jag nöja mig med att hitta någon mindre tur att gå utan barnen.

Skulle vilja fara iväg och gå 1-2 dagar ute i naturen och bara varva ner. Läste om skärgårdsvandringen i Luleå och det kanske skulle kunna vara något om jag inte kan ta mig längre bort. Roligast vore ju att ha med någon att gå och prata med men annars får jag väl ladda MP3-spelaren med lite bra musik och i övrigt lyssna på fåglar.

Helst skulle jag väl vilja gå en sisådär 3-5 mil, ha tillgång till bra grillplats och om jag är ute 2 dagar en bra övernattningsstuga. Kikade lite på andra vandringsleder i min närhet. Den i Brändön och den i Niemisel verkar lockande ut för kortare turer. 1,5 mil är ju plättlätt att gå och kanske lagom en söndagseftermiddag.

Men har någon tips på någon bra led man kan ta som en dagstur eller 2-dagstur här i närheten Boden/Luleå så hojta gärna till. Någon som är sugen på att vandra får ju oxå gärna hojta till.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: