24 augusti 2008

Bodens skörde- och miljödagar

Idag var jag och Herman inne på stan, vi cyklade förstås in för att besöka Bodens skörde- och miljödagar. Jag brukar alltid passa på att köra närodlade grönsaker men i år måste allt varit slut på söndagen. Vi skulle även köpa bröd och fisk men tänkte göra det innan vi for hem. Dåligt val för när vi väl skulle fara hem höll både bröd- och fiskståndet på att packa ner. Så det enda jag kom hem med var en Västerbottensost och ett medlemsskap i Hem & skola.

Det sista var inte riktigt meningen men 20 kr kan jag ju stödja deras verksamhet med. De håller på att dö ut, sista dödsrycket är att fara runt och försöka värva nya medlemmar. Försökte fråga vad jag skulle få ut av medlemsskapet men de befinner sig i någon form av moment 22. De är så få medlemmar att de inte kan driva några frågor och de har svårt att få medlemmar då de har svårt att visa på att de åstakommer något.

Skörde- och miljödagarna i Boden är en årlig tillställning som vi brukar åka in på, det är kul med marknad som inte har en massa plastsaker från Kina och inga försäljare som berättar om hur förträfflig just deras rengöringsspray/dammsugarmunstycke/verktyg är.

Mycket hantverk säljs det oxå men i år skippade vi stugorna, tyvär är det samma utställare år efter år och samma som på vintermarknaden så man börjar kunna utbudet.

När vi kom hem däckade jag på sägen en timme, vaknade upp med ett ryck och med hjärtat i halsgropen. Drömde att sötaste vännerna hade kapsejsat med katamaranen och försvunnit. Lugnade ner mig när jag såg att jag fått SMS om att de befann sig på fastlandet igen. Hu de får inte skrämmas så där. Men tack för meddelandet, annars hade jag väl börjat kolla lokaltidningarna efter olyckor.

Inga kommentarer: