04 augusti 2008

Men får jag inte en jävla massa pengar på kortet då?

Fick nyss ett SMS från telia där de skrev att det var dags för mig att fylla upp för att behålla det lägre priset. Vilket lägre pris undrade jag då.

På telia.se kan man läsa:
Prislistan Telia Refill Flexibel - Laddar du för minst 150 kr var 30:e dag ringer du för 0 kr/min till alla Teliamobiler och 0,69 kr/min till övriga nät. Om du inte fyller på efter 30 dagar ändras priserna till 1,99 kr/minut och 99 öre/sms. Om du istället laddar för 300 kr så gäller priserna i hela 60 dagar från det datum du laddat.


Nästan alla jag känner har telia som mobiloperatör så då ringer jag därmed gratis till dem och förbrukar inte mina 150 kr. För att få nya gratisminuter måste jag alltså sätta in 150 nya kronor som jag inte använder upp.

Försökte få reda på hur mycket pengar jag har kvar på kortet via mobilen *120*2# men då fick man bara veta antalet minuter man har kvar. Vilket var 997 fria minuter till 2008-08-06. PÅ telia.se kunde jag se att det var ekvivalent med 76 kronor kvar. Vilket betyder att jag inte använt upp mer än för halva laddningen på en månad.

I texten ovan står det vad SMS kommer kosta efter att 30 dagar gått om jag inte fyller på, men vad kostar det nu då? Åter igen till telia.se och leta fram en prislista, 0,69 kr/SMS verkar jag betala nu.Tror att det jag använt mobilen till nästan är uteslutande SMS och hälften av dem var väl när snubben på Teliabutiken försökte om och om ingen få min mobil att ta emot inställningarna via SMS. Synd att man inte kan se specad faktura. Men om man får 1000 fria minuter betyder det att jag bara ringt 3 minuter totalt och alltså SMS:at upp resten. Kan ju hända att det dragit något för surf varje gång jag försökt att använda det men det inte lyckas.

Så nu är frågan skall jag fylla på igen eller vänta tills det börjar bli tomt. Hmm svåra val. Vill ju inte ha ett refillkort med en massa pengar innestående om jag skulle byta abb. Är ju inte småsugen på en iPhone när de börjar fungera hyfsat stabilt. Är rätt sur över att inte kunna surfa på min nuvarande mobil.

Andra bloggar om: ,

10 kommentarer:

Peter Parnes sa...

Jag tror inte SMSen för att få inställningar kostar något. Operatörens egna supporttjänster burkara vara gratis (som att ringa 90350 t.ex.).

Peter Parnes sa...

Sedan räknade jag på det där att det är gratis och ringer man inte mycket så lönar det sig inte riktigt att betala i förväg.

Béatrice Karjalainen sa...

Han som skulle hjälpa mig frågade 2 ggr om jag hade pengar "så det räckte" på kortet för annars skulle han inte kunna hjälpa mig. Så jag antog att det var något han ville göra som skulle sluka pengar från kortet. För han skulle väl knappast toksurfa.

Nä det borde inte löna sig att betala i förväg men jag vill inte binda upp ett abb just nu när jag inte vet vilken telefon jag skall ha. För får jag det inte att funka med min favorittelefon måste jag ju skaffa en ny och då kan det ibland bli mer lönsamt att skaffa abb och telefon samtidigt.

Peter Parnes sa...

Skulle Telia inte få det att fungera på min telefon så skulle jag helt klart reklamera den, inte lägga den på hyllan och köpa en ny!

Rolf sa...

Jag tror man kan man ta ut inbetalda pengar mot en avgift (vill minnas att det var 50:-). Jag gjorde det då jag gjorde om mitt gamla pottabonnemang till kontantkort 2004, fick tillbaka 7500:-...

Peter Parnes sa...

Hmm, det var ju intressant! Då gör det ju stor skilland. Men var det inte en engångsgrej då, Något med Robin Hood?!

Peter Parnes sa...

Det här hittade jag:
http://www.telia.se/privat/kundservice/priserochvillkor/villkor/sarskildavillkor/?sl=privat_kundservice_priserochvillkor_villkor_sarskildavillkor

.3 Kunden kan registrera sig hos Telia genom att lämna sina Kunduppgifter till Telia. Om Kunden vill flytta sitt telefonnummer till annan operatör måste Kunduppgifterna vara registrerade hos Telia. Om Telia enligt myndighets beslut eller föreskrift åläggs att registrera Kunduppgifter, skall Kunden på begäran lämna sådana uppgifter till Telia.

3.4 Tjänsten upphör med omedelbar verkan utan föregående uppsägning om Kunden inte lämnat begärda uppgifter enligt punkt 3.3 inom angiven tid eller om Kunden inte under de senaste 12 månaderna använt Tjänsten genom att ringa ett samtal till ordinarie taxa, ta emot ett samtal eller fyllt på SIM-kortet med värde. Som grund för upphörande av Tjänsten kan i stället annan minimiförbrukning gälla. Detta framgår i så fall av prislistan.

3.5 Om Tjänsten upphör enligt punkt 3.4 eller efter uppsägning från Telia i enlighet med Telias allmänna villkor, har en kund som är registrerad rätt att återfå innestående värde efter begäran. Om Kunden sagt upp Tjänsten återbetalas dock innestående värde endast om Kunden sagt upp Tjänsten på grund av att Telia ändrat i dessa särskilda villkor eller i Telias allmänna villkor på ett sätt som Kunden inte godtar. För sådan rätt till återbetalning skall uppsägning ske senast den dag villkorsändringen träder i kraft. Rätten till återbetalning gäller dock inte innestående värde som Kunden betalat in efter det att han meddelats om villkorsändringen. Värde som har tillgodoräknats SIM-kortet vid registrering eller i samband med kampanjerbjudande eller liknande återbetalas dock inte. Telia har rätt att ta ut en avgift enligt prislista för att handlägga återbetalningen. Avgiften avräknas från Kundens innestående värde.

Béatrice Karjalainen sa...

Reklamera telefonen? Nätet funkade finfint i den när jag hade Telenor så det borde inte vara telefonen det är fel på. Telefonen är förvisso inte ens min ännu, det är mn gamla jobbtelefon från Operax. Men jag trivs så bra med tangentbordet på den att jag inte vill ha någon annan telefon. Skall ta och försöka uppgradera mjukvaran i telefonen så får vi se om det hjälper.

Unknown sa...

Är det inte *120# bara för att få saldo i mobilen, det är iaf det jag kör med och *120*2# funkar inte för mig men det kan vara för att jag inte har något val/inbetalning som ger fria minuter

Béatrice Karjalainen sa...

*120# ger mig bara vilken prislista jag har just nu. Det stod i SMS:et att jag skulle få se saldot men icke.