17 augusti 2008

Vad säger ett namn?

Deeped undrar:
1. Hur skapade du din blogg titel/namn? Eller om du använder en handle/pseudonym när du kommenterar (som jag gör: deeped) - hur fick du den?
2. Vad är historien bakom namnet/titeln/din handle?

och jag svarar:
Min bloggs namn är ju skittråkigt i jämförelse med andras. Jag funderade egentligen aldrig på vad den skulle heta, det första inlägget handlar ju om min döda katt så tankarna var på annan plats. Eller jo gamla MUD/MOO-rumsnamn flög väl genom huvudet en kvarts sekund eller så. Beatas massageinstitut - knådar din hjärna var ett av dem som förkastades. Det ställde krav på att jag skulle skriva så att namnet uppfylldes och vilken oxymoron, Beata är inte känd för att vara den som får folk att tänka, mer förvrider huvudet på folk (hmm Beatas blogg, förvrider ditt huvud hade ju varit ett alternativ :-). Skulle Béatrice få skriva istället för Beata? Nä hon är ganska trist och tråkig och skulle bara vara überstrikt och skitjobbig (det är hon som skriver genusinläggen och gnäller på journalisters slarvighet). Så det fick bli alteregot Bea som är mitt emellan de där två och är som jag brukar vara för det mesta. Så då fick det bli Beas Tankar, Åsikter och Funderingar, åhh gud så trist det låter men det är ju det bloggen innehåller i en salig blandning.

Sen fick adressen bli det något förkortade beastankar för att slippa bokstaven å.

Ett annat alternativ jag var på väg att byta till flera gånger är mitt MSN-nick:
Béatrice, Bea, Beata - bara lite schizofren

På forum, irc mm har jag alltid varit Beata, om det varit upptaget BeataK och på några sällsynta ställen (åt det mer seriösa hållet) är jag BeatriceK.

Beata blev ett smeknamn någon gång i gymnasiet, alla påstod att jag blev någon annan så fort jag närmade mig ett dansgolv, jag måste vara besatt av någon varelse som var betydligt mer exhibitionistisk än den vardagliga Bea. Så föddes Madame Beata som de kallade mig från början. Hon har sen fått hänga med som mitt Internetalterego.

På ett forum hette jag LillaMy, minns inte alls varför och alla kallade mig det när vi träffades i RL, blev skitkonstigt. Fast jag har en LillaMy dinglande i mobiltelefonen :-)

När jag kommenterar blogginlägg så skriver jag alltid för-efternamn, vet inte varför, det har bara blivit så. Jag är så oanonym man bara kan vara på nätet tror jag. Funderade faktiskt häromdagen på varför jag envisas med att skriva ut hela Béatrice Karjalainen, det är skitlångt att skriva och jag förbannar mitt långa namn varenda gång. Kanske skall byta till att skriva BTÅF, BBB eller något annat kanske skall återta Madame Beata som handle. Ser väldigt sällan någon annan använda hela sitt namn och i mitt fall är det lite korkat med tanke på att jag är den enda som heter så i Sverige.

BBB stod en gång för annat är Béatrice, Bea, Beata och det fanns folk i Trollhättan som kallade mig det men vad det stod för skippar jag nog här.

Det här med att vara anonym har jag skrivit om tidigare här.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: