29 augusti 2008

Vilken låt är du?

Jag har personliga låtar på vissa personer när de ringer och nu när jag skulle byta telefon fick några frågan vilken låt de ville skulle ljuda när de ringer.

Min standardsignal är en snutt ur Strangelove, men den kommer ev bytas ut (den bit jag har nu är så skräning i min mobil) men inget större byte är planerat, tar bara hela låten istället :-) Men jag måste klippa bort de första 20 sekunderna för de hörs knappt. Eller så är det kanske dags att byta låt helt, har ju trots allt haft Strangelove som mobilsignal sen man kunde programmera egna signaler på T20 för typ 10 år sedan. Fast egentligen borde jag väl ha olika låtar på de två mobilerna så jag vet vilken som ringer.

Nogge ville ha New Order - True Faith så det fick han, den har ett mycket mobilvänligt intro dessutom.


Det är en grymt skön låt, så jag blev glad över hans val. Synd bara att antalet telefonsamtal från honom går att räkna på ena handens fingrar typ. Så jag får ju aldrig höra den.

Vilken låt skulle du vilja vara, den skall vara mobilvänlig, dvs helst ha ett instrumentalt intro på ~30 sek.

Jag gjorde ett sådant där knastest på webben en gång och då var jag Master and Servant av Depeche Mode:

men den är ju inte så där jättepassande som mobilsignal. Strangelove är ju en absolut favorit så den skulle ju passa men då måste ju personen plocka bort lite i början och det är lite bängligt (eller ja det finns ju mixar som är bättre). Så kanske Precious av DM är bättre:


Eller instrumental:


Eller varför inte Salt n' Pepa - Push It:

fast utan livepubliken som hörs här.

Eller Pimpf av DM:

Den har lite lagom mystiskt ljud.

Om jag hade dig som kontakt i min mobil, vilken låt skulle du vilja vara då? Du kan få välja två eftersom jag har 2 mobiler :-)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du slipper ha Barndomshemmet på din mobil, för jag tror inte att du behöver lägga in mig :-)
Jag ringer på fast telefon om jag kan och det har du ju ;-)

Rolf sa...

Pimpf har jag haft funderingar på att lägga in sen jag fick min telefon... men det är så 'baskat jobbigt. Just nu kör jag med vissellåten ur Twisted Nerve (och Kill Bill) då frun ringer och en Theremin då alla andra ringer.

"Never let me down again" funkar också. "More" eller "Temple of Love '92" av SoM, "My Girlfriends girlfriend" av Type O Negative, "Androgyny" eller "When I grow up"av Garbage... eller kanske "Happy Phantom" av Tori Amos?

Hmm... jag måste nog packa upp musiksamlingen snart tror jag.

Béatrice Karjalainen sa...

My Girlfriends girlfriend har ett skönt intro som skulle passa fint som signal.