21 augusti 2008

Mer om telefonen

Sony Ericsson W380i har inte radio, kalender eller blåtand enligt SonyEricsson om man tar upp telefonen för jämförelse med andra på deras webbplats. Men när kollegan Mats fick sin igår visade den sig ha alla de tre sakerna. Hur kan de missa funktioner i funktionslistorna vid jämförelse, det gör ju att folk väljer bort telefoner de kanske hade kunnat tänka sig.

En annan sak, de har satt laddaruttaget på sidan, det är därmed skitsvårt att prata i telefon när man har laddarsladden i. Nu skall man ju förvisso använda headset men den är svår att hålla i och får inte plats i bakfickan heller med headsetsladden i. Måste man skaffa sig bluetooth headset, finns det med stereo från SE? Håll tummarna för att den inte kommer idag ;-)

De övriga som fanns att välja på var:
SE T280i
SE W580i
Nokia 3110
Nokia 3120
Nokia 6300

Det är väl SE W580i och Nokia 6300 som känns mest intressant av dem. Men den första har ju inte fått några vidare recensioner när den kom. Nokian har i alla fall fler nöjda korttidsanvändare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

SE har bluetooth-stereo-headset. Tror det kostar närmare tusenlappen om inte mera.

Den telefon som du till slut valde har maken som jobbtelefon och han är faktiskt nöjd med den. Han synkar sin Outlook-kalender med den. Vill man lyssna på musik så har den en sån där funktion som gör att man byter låt genom att man på ngt vis skakar på telefonen. :-)

Béatrice Karjalainen sa...

Jo att det går att synca Outlookkalendern med den vet jag men äversikten veckovis är ju bara för kass. Små blå pluttar på en liten skärm. Jag äre van vid att se en veckoöversikt över samtliga möten på en stor skärm. Jag har haft mobilen som "andra kontor" efter datorn i 2 år och kommer ha svårt att vänja av mig vid det. Dessutom kommer jag bli galen av att inte ha tryckkänslig skärm utan att behöva fara fram över knapparna där man givetvis aldrig trycker på samma knapp två gånger när man skall välja något.

Anonym sa...

Ja tryckkänslig skärm känns som ett måste på en jobbtelefon. Jag hade m600i förut, men fick uppgradera till p1 i våras och den är jag supernöjd med.