28 augusti 2008

Te till frukost till 6-åringar?

Är det jag som är nipprig? I går kom Vincent hem och berättade att Herman vräkt i socker i sitt te (3 teskedar/bitar) på frukosten. Mina barn vet vad jag tycker om te till frukost. Men jag reagerade mer på att de har te att dricka till frukost på fritids. Mina barn på helgerna ibland får en liten kopp te som är utspädd med kallt vatten för att svalna men även för att göra det svagare. Men vanligt te till frukost varje dag och ha en sockerskål bredvid? Ingen skulle väl komma på idén att servera barnen kaffe på morgonen inte ens om de bara fick ta en liten kopp alt. en svag kopp kaffe.


Fakta hämtad från wikipedia.

Vid vilken ålder tycker ni att man kan börja dricka en stor kopp te/kaffe på morgonen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ålder? När ungen vill ha, anser jag. 2år kan väl vara lagom? Om det smakar så, däremot håller jag med dig att det är onödigt med socker.

Béatrice Karjalainen sa...

Så du skulle ge te/kaffe till en tvååring?

Anonym sa...

Ja. naturligtvis, annars hade jag inte skrivit det utan att lägga till någon figur, som visat att det inte var på allvar!

Béatrice Karjalainen sa...

Det kanske är jag som är konstig men jag tycker inte tein/kaffein i de mängderna har i en barnkropp att göra.

Fast de som ger kaffe till barn får ju stöd av en italiensk forskare.

Vad gäller te/kaffe vänder jag väl i mina barns fall mest emot det faktum att det hämmar järnupptaget och med en mamma som lider av anemi så är det inte så lämpligt. barn behöver en hel del järn när de växer och dricka något som gör att järnet inte tas upp lika effektivt ur maten är ju dumt. Sen är det inte så bra att dricka något som är urindrivande, på skolan verkar de dricka väldigt lite under dagen i övrigt.

Sen så är ju kaffe och te något som de flesta måste söta ihjäl innan de lärt sig att dricka det utan socker/mjölk och då ha en sockerskål bredvid visar att det är helt ok att vräka i socker.

Anonym sa...

Du skrev: "Det kanske är jag som är konstig" Nää. du har ju fullgoda skäl att tycka som du gör. Vi är ju olika och har olika behov och olika begränsningar. Enligt min mening är det viktigt att vi vet vad vi gör och varför.

Anonym sa...

Att ge min 2åring te/kaffe till frukost skulle jag aldrig göra, men min lilla dotter dricker ibland mjölk med lite kaffe i :-) tillsammans med sin morfar.
Till kaffet får hon då en liten bit av en sockerbit.

mvh www.mammasgullunge.blogg.se

Anonym sa...

Jag ger inte mina barn te/kaffe. Det är för vuxna tycker jag.

wicky sa...

det är väll inge fara antagligen använder dom väll koffein fritt antar jag.. det finns ju tillockmed te att köpa till 4 månaders bäbisar och uppåt

Béatrice Karjalainen sa...

@wicky nä det var helt vanligt frukostte med tillhörande (falfri mängd = stor mängd) socker.