31 augusti 2008

Var lite otrogen igår

Igår valde jag att se en skräckrelaterad film med min sambo istället för med Nogge som jag annars helst ser skräck med. Filen var Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon. Inte en riktig skräckis utan en otroligt rolig drift med skräckgenren, mycket smartare gjord än Scream. Kan man sin skräckfilmsgenre får man sig några goda skratt. Hade hemskt gärna sett den här filmen med någon som mer uppskattar genren än min sambo även om han givetvis sett de filmer som berättelsen referera till. Sambon tyckte den var rätt dålig.

Filmen handlar om en tjej och två killar som gör en dokumentär om killen Leslie som vill bli nästa kända "slasher" efter sina idoler Michael Myers, Jason Vorhees and Freddy Krueger (kom ihåg att filmen utspelar sig i filmens värld). Han har tom en mentor i form av en pensionerad "slasher". Vi får följa teamet när de intervjuar Leslie och han visar hur typiska klichéer skapas och hur dessa mördare kan vara så effektiva. Hur bisarrt det än låter så är det otroligt roligt att höra någon planera ett mord på ett helt tonårsgäng. I andra halvan av filmen så följer reportageteamet med Leslie på hans "stora natt" och vi får mer av en skräckfilm. Skall allt gå som Leslie planerat, kommer teamet att fullfölja att vara objektiva beskådare till masslakten?

Min sambo klagade på dåliga skådespelare, men jag tror skådespeleriet var planerat som det var. Under dokumentärdelen så är det som i Blair Wich Project, skakig kamera och "naturliga" personer. I skräckdelen av filmen så är det en blinkning åt många skräckfilmer, där folk blir hackade i småbitar rätt fort, de behöver inte agera för en Oscar, utan lite Skriiiik, hjälp, ahhhh han är död räcker.

Alla som älskar skräckfilm borde se den, men förvänta er ingen skräck utan mer ett gott skratt och många referenser att prata om. Jag kommer nog se den en gång till gärna med en skräckfilmsnörd vid min sida.

Den får 4 skäror i betyg.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: