19 augusti 2008

Grav separationsångest

Idag kom mailet jag fasat för. Mitt gamla jobb vill ha tillbaka laptopen. Jag hade hoppats på att få köpa loss den för en rimlig kostnad. Jag älskar min gamla Dell X300 (a là 2004). Den har det ultimata formatet, skönt tangentbord, bra skärm och bra glidplatta. Buhu buhu hur skall jag hitta mig en likvärdig laptop? På nya jobbet har jag en Lenovo Thinkpad X61s och den kommer nog aldrig bli en trogen följeslagare. Den saknar glidplatta (bara styrpinne aka klitoris) vilket jag inte alls gillar. Den är kort framför tangentbordet och har lite vassa kanter tycker jag. Dessutom har den ett stort fel, funktionstangenten sitter ytterst nederst till väster, där SKA Ctrl sitta. Dessutom har den PageUp och PageDown uppe till höger, de skall sitta bredvid piltangenterna (som snabb upp/ner). Dessutom har den hemska framåt och bakåtknappar vid pilarna vilket gör att jag ofrivilligt bläddrar i historiken i webbläsaren.

Dessutom har den inte någon DVD-spelare i dockan den är extern och måste ha USB plus extern ström hur smart är det? Eller kan det med strömmen bara gälla när man kör med dockan och inte bara datorn?

Så nu har jag grav separationsångest, senast 28/8 måste jag lämna ifrån mig "min" älskade laptop buhubuhu. Verkar i alla fall som jag kommer få loss min telefon, min M600i, den släpper jag bara inte, går ju inte att få tag på längre och bättre telefon går inte att hitta. Älskar vipptangentbordet och det faktum att den saknar kamera. Jobbtelefonen jag får på Logica är ett skämt, en mp3-spelare och kamera som man kanske kan ringa med oxå. Jag vill ha en TELEFON (och gärna en smartphone).

Den jag får är en grå Sony Ericsson W380i Läs igenom beskrivningen, det är totalt fokuserat på musik, lite kamera och MSN. Den har yttepytteliten skärm och den har skitsmå knappar som kommer vara omöjliga att trycka på med vantar på. Den enda bra saken är att den kanske har radio, det kan jag sakna ibland i min nuvarande. Men ful är den och en jävla fliptelefon, man måste få upp helvetet ur väskan/fickan innan man ens kan komma åt svaraknappen och råkar man vifta framför den så har man kopplat bort samtalet, skitsmart.

På tal om mobiler så har jag nu ett nytt jobbnummer om ni skulle vilja nå mig och jag inte svarar på privata numret (som jag inte vet om jag kommer behålla i längden, får se om jag hittar någon smart lösning för att behålla det men slippa ha 2 mobiler, kan man få forward på SMS?).

070-5356938 eller direkt 0921-56938

Har inte fått jobbmobilen ännu så just nu varvar jag lite vilket kort som sitter i mobilen. Dagtid jobbkortet och kvällstid mitt eget när jag kommer ihåg att byta. Ex. idag glömde jag stoppa i jobbkortet (men skyller på att jag faktiskt inte har en jobbmobil ännu :-)

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Ann sa...

Hehe, en grundlig slaktning! :D Längtar till den dag då lärare faktiskt får en mobil för alla elevsamtal/-sms man sköter om dagligen. Visst, man KAN sitta vid en stationär telefon på sitt arbetsrum två förbestämda timmar i veckan, men vem hjälper det? Inte mina vuxna, ofta arbetande elever i alla fall! Nu finns det faktiskt nästan varsin dator i personalrummet - tjohej! Vi använder dem någon timme per dag, så det är ju trevligt. Jodå, jag har med mig min egen, såklart...