20 augusti 2008

Mymlan vill sprida kärlek

Mymlan uppmanar alla att nämna bästa kärlekslåten. Men det är skitsvårt, man har olika sorters kärlekar, glada, ledsamma, låtar som handlar om kärlek men som man inte har några egna kärlekssminnen till osv.

Om någon frågar mig och jag måste svara på sekunden så svarar jag Total Eclipse of the Heart med Bonnie Tyler, det är en stark låt som rör mig till tårar. Jag blir direkt 13 år gammal småkär i en kille i prallelklassen eller nåt. Huvudnässkolans aula och skoldisko, jag bjuder upp han säger nej. Hjärtat i 1000-bitar.

Men en låt som får mig att känna kärlek är Depeche Modes Precious, svårt att förklara varför men i stort handlar det om att jag lyssnade på den massor tillsammans med 2 mycket goda vänner som jag älskar. Jag tänker på dem när jag hör den och blir alldeles varm.

Purple Rain med Prince var en låt som jag och min första pojkvän Tommy lyssnade ofta på, minns hur vi låg på hans säng och bara höll om varandra och lyssnade på den. Känner ingen direkt värme av den händelsen idag men låten har etsat sig fast som en kärlekssång ändå.

Så vad skall jag välja? Det går bara inte. Skall jag gå på en låt som har fin text istället? Då blir det nästan ännu svårare men jag väljer Du vet väl om att du är värdefull, den har vi haft med på barnens dop just för att den talar om att vi älskar våra barn för att de är just de de är.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: