05 oktober 2008

ICAs kanelbullar vs ICAs brownie

Igår hamnade båda delarna i min korg på ICA. Idag var det dags för ett empiriskt test. ICAs bullar vs ICAs brownie. Kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle prova så nogge tyckte "ta en av varje". Men för att kunna göra ett bra test räcker det ju inte med en av varje så jag tog 2 kanelbullar och 2 stora bitar brownie. Först tog jag en brownie och efter det en bulle. Sen drack jag massor med te och tog en bulle och sen brownie. Kan härmed komma med utlåtandet att bullarna vann överlägset. De luktade som bullar skall, var lagom stora, blev perfekta i micron och smakade precis som helgjorda. Brownien såg alldeles ihopsjunken ut i sin form, den var ganska tunn och hade torr tråkig yta samt var ganska torr undertill oxå. Mitten hade bra konsistens men den var alldles för sockrig och söt, det fanns nästan ingen chokladsmak alls. När jag öppnade förpackningen luktade det ganska artificiellt.

Skall jag äta brownies skall det nog vara marmorerade brownies med hallon (ur två systrar söta), den är gudomlig. Och de absolut bästa kanelbullarna får man hemma hos Magda eller på Café Rävasten.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Nell med gänget sa...

Efter att ha läst Den hemlige kocken och lyssnat på författarens föredrag så röstar jag på Magdas och caféets bullar. De i påse och de som bakas i butik kan jag gott vara utan. Har du inte läst boken kan jag rekommendera den :-) jag väntar även på nästa bok Äkta vara som är mer ingående och ger fler tips på ersättningar som är äkta och utan alla konstiga E-ingredienser och alla svåruttalade långa tillsatser :-) Den ges ut kring fars dag. Jag bakade själv äppelknyten förra veckan och det utan att bränna mig på ugnen :-D, vilket verkar vara standard när jag bakar kvälls-/nattetid