24 januari 2009

Men men...

Jag som precis bestämt mig för att måla furuväggen och taket i gillestugan vitt, samt furutrappen och taken uppe. Och så kommer de och påstår att furu är inne. Kanske skall passa på att sälja huset i stället, genuin 60-talsdesign, furu och ek överallt så inne det bara kan bli :-)

9 kommentarer:

Bert sa...

Tänk att vi var sex år före vår tid, när vi byggde stugan. Vi har furutak och furuväggar på övervåningen. I bottenvåningen är väggarna grålaserade. Och det är skitsnyggt. Nu blev det ju ännu snyggare.

:-)

BéatriceBeaBeata sa...

Furu kan var fint men inte gammal gulnad furu som vi har hemma. Tyvärr gör ju det gamla lacket att det blir sådan där ful smutsgul färg.

Johan L sa...

Furu passar möjligtvis bra i en stuga eller liknande, men där man vill bo och må bra (åsikterna är alltid delade) så tycker jag ljusa färger passar bättre. Men vissa mår ju bra med små mörka krypin med massor av prylar överallt, andra inte :) Furu behöver inte vara så fult, absolut inte, jag är uppvuxen i ett furuhum, och när det är nytt är det fint, men då åren går så är det inte det längre.

Det man alltid märker när man målar furu vitt är hur stort ett rum blir och hur mycket bättre man mår när man kommer in i det (så känner iaf jag).

Det som kan ta emot att måla furu är väl möjligtvis att man inte kan återställa det så lätt. Men jag tycker ni gör helt rätt om ni målar det ljust, ni kommer få ett nytt hem!

Petra sa...

Jag röstar på pensel och vit färg jag.

miss anjelina sa...

jaa,för mig känns furu lite yesterday;)men trender kommer och går, en del saker som blir plötsligt populära kan vara smula överraskande..

Bert sa...

Johan L pekar på en vanlig sammankoppling. Den mellan furu och små krypin med massor av prylar.

Som någon också skriver: gammal lackad furu... Det är heller inte snyggt.

Men grånad, obehandlad, är vackert.

Jag är övertygad om att även vi, som har furutak i stugan, kommer att vitlasera det så småningom. För det blir mörkt med åren.

Nedervåningen är ljust gråblålaserad. Det är väldigt snyggt. Och väääääldigt få prylar. Faktiskt! ;-)

Batteris sa...

Hahaha, lycka till med försäljningen ;)

Jag tycker vitmålat lät jättefint!

Åse sa...

Jag röstar oxå för att ni ska måla bort allt furu! Det har vi precis gjort. Vår furutrapp är numera vit (eller ljust ljust grå):
http://didriksson365.wordpress.com/2009/01/23/fredag-23-januari/

Fast just på den bilden är det bara grundmålat, men nu är det klart och såååå snyggt!

BéatriceBeaBeata sa...

Jo trappen skall definitivt målas om, den är så ful med sina grå/gröna linoleumsteg. Vi har en hylla som vätter mot trappen som nu är gräddvit så antingen får jag måla om den eller så får trappen få samma nyans.