07 mars 2009

Nostalgi

När jag var liten hade vi en Chevrolet Malibu -70, röd med vita stripes på sidan (måste be mamma skicka upp några kort på bilen, har inte ett enda). Varje vinter plockades den isär och varje vår sattes den ihop. Så minns jag det i alla fall. Kanske var det inte varenda pinal som det känns så här 30 år efteråt men det som etsats sig fast är minnet av mig och pappa i garaget skruvandes. Doften av olja, ljudet av bilmotorer som varvade.

När vi inte hade kvalitetstid i garaget kunde vi ge oss iväg i Värmlandsskogarna och se på rally. Det var mörkt och kallt och plötsligt dök det upp lampor bakom en kurva eller krön. Man hörde ljuden vrom vrom... och en bil swichade förbi.

Uppvuxen i Trollhättan betydde att jag höll lite extra på de förare som körde SAAB. Idag fick jag grym nostalgikänsla när en SAAB Sport startade i Alterrundan vid Ruter Retro Café , sen rullade fram till starten och ljudet fick mig att slungas 30 år bakåt i tiden. Jag sitter på pappas axlar där i Värmlandsskogarna en bil närmar sig och tar kurvan med lätt spinnande hjul. Och som på beställning varvade föraren av SAAB:en idag lite extra vid starten och slirade iväg i snön. Gåshud och en tår i ögat.

Tack Gibbe, Erik och Sonja för att ni kom och gjorde oss sällskap.

Jag gjorde ett Picasaalbum av vårt besök och här nedan ser ni ett bildspel (för större bilder gå till Picasagalleriets bildspel).
Kommentarer på fotona mottages gärna här eller i Picasaalbumet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Jenny sa...

Helt underbara bilder - och jag är inte ens bilintresserad...!

BeatriceBeaBeata sa...

@Jenny Å tack för komplimangen. Försöker bättra mig när det gäller fotograferandet. Inte bara ta de stora yviga bilderna.