11 mars 2009

Saltgurka på allt?

Idag slog jag på 3:an mitt på dagen och det Rachael Ray som lagade mat. Hon skulle visa hur man gör "Swedish Meatballs".

Intressant tänkte jag och tittade vidare. Men detta recept kan aldrig ha härstammat från Sverige. Hon kokade köttbullarna i en höns/nötbuljong och innehållet i köttbullarna kändes inte heller så där svenskt trots att de innehöll pepparkakor. Men jag blir lite nyfiken på att prova dessa frikadeller.

Hon avslutade med att ta en näve hackad saltgurka över portionerna med orden "In Sweden they have dill pickes on top of everything". Jasså har vi, undra om det är en svenskhetsritual jag helt missat.

Men här kan ni få se hur vi svenskar lagar köttbullar:



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

missj sa...

Saltgurkan på allt har jag också missat...

Är kanske lite semisvensk trots allt! *S* För Rachael Ray har nog 100% koll på vad som är svenskt ;)

Ann sa...

Hehe! Det har inte ens min man, vars halva släkt härstammar från Västerås!