04 mars 2009

Dag 3 i jobbexil börjar med panik

3Fick sova ut och kom upp vid 9. Skulle fixa frukost till ungarna och gick ner i källaren där vårt andra kylskåp står (det uppe är ju trasigt). Kände en fruktansvärd stank. Luktade från samtliga avlopp.

Vi har haft problem med fjärrvärmen några dagar, fått fylla på trycket men trott att det berott på att några packningar krympt i anläggningen. Så var det nämligen för några vintrar sedan. Men den där stanken indikerade att något avlopp som inte brukar användas plötsligt fått en massa vatten i sig så jag gick för att kika runt lite i källaren. Inget i badrummet, tvättstugan eller toan där nere, inga synliga läckor i extraköket. Gick ut i stora förrådet där jag hörde vatten rinna men insåg snabbt att det var i en brunn men varifrån kom vattnet som rann dit?

Öppnade dörren in till gamla pannrummet och klev in i mörkret, lampan var trasig. Någon cm vatten på golvet och en brunn som kämpade att ta emot allt. Hörde droppande, ett rör i taket i vedförrådet droppade sakta men allt vatten kunde inte komma därifrån. Hämtade en ficklampa och gick ner igen. På golvet låg en skruvratt och lite längre bort på det röret läckte det rätt mycket från en T-koppling.

Sprang och stängde av vattnet och ringde en rörfirma som skall komma så fort någon är ledig.

Så nu sitter jag här och är glad att jag han koka en kopp te och att jag har 1 liter vatten i en tillbringare så jag kan tvätta mig hjälpligt.

JAG HATAR VATTENLÄCKOR!!

Men vi hade tur i oturen att ett vattenrör till värmen i huset pajade nere i förrådet där det bara är betonggolv och betongväggar samt finns brunn. Min gissning är att ett rör/element frusit när det var så kallt för ett tag sedan och nu spruckit upp mer.

Nu har rörfirmasnubben varit här och han ojade sig över hur allt är kopplat i huset, de som bodde här innan hade lite konstiga lösningar på saker och ting. Som ett vattenburet element precis vid en garagedörr som inte är speciellt tät. Han skall återvända efter lunch med en till och så skall de fixa vår värme. Det är flera rör som behövs bytas ut och en lödning i fjärrvärmecentralen läcker den också.

Får se vad det här kalaset går på, vi som precis beställt nya fönster till källarplanet för över 40000 :-/

Murphys lag bör avskaffas!

Förutom titta på när några fixar värmesystemet skall jag hmm kan inte diska, inte tvätta går inte att skura heller och putsa fönster är bara att glömma, vattnet är avstängt och värmen likaså (de kommer med elelement). Nä jag skall nog bara skjutsa iväg Vincent till en kompis och sen lata mig heeeela dagen. Det är dock superfint väder ute så om jag får iväg Herman till en kompis kan jag kanske ta mig en långpromenad. För idag blir det ingen skidåkning har träningsvärk i hela kroppen. Ett bodybalancepass skulle sitta finfint.

1 kommentar:

Jeanette sa...

Men fy, det lät inte alls roligt :-(