04 mars 2009

Bra avsnitt av Babel och bra Mymlan

Såg på dagens avsnitt av Babel (via SVT Play) där (startar vid 14:00) Mymlan är med som debattör tillsammans med PM Nilsson (Newsmill) och Jan Guillou (stofil). De pratar nya vs. gamla medier. Jan Guillou rättar alla som säger gammelmedia och säger "riktiga medier" han utstrålar "jag vet bäst, jag lyssnar inte på några argument, det är bara journalister som får berätta nyheter och analysera saker". PM sa knappt något medan Mymlan var vältalig, hade bra argument och höll sig saklig. Synd att det var så kort, jag hade velat höra mer. Så skönt att de tog dit någon som vet nåt om bloggosfären, varför och hur många bloggar funkar. Så nöjd att inte ex. Blondinbella fick representera bloggarna.

Inte kommer journalismen dö ut, det handlar mer om att det är fler som funderar, gräver och jag tror att utbytet mellan bloggare och gammelmedia kommer bli en del av vardagen. Vi kommer fortfarande vilja ha välbearbetat och granskat material som vi kan lita på. Likaså kommer det alltid finnas skitbloggare precis som det finns skittidningar som en ding-ding värld. Vi som mediekonsumenter måste lära oss att sålla i material och källgranska.

Men vilka är bloggarna som publicerat namn och bild på misstänkta mördare mm? De bloggarna måste jag ha missat helt.

Har ni inte kikat på Babel gör det, se gärna de äldre avsnitten också, för det är ett bra program som allt för få ser på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Jag fick skriva om detta inlägg, råkade ut för ett litet missöde som tog bort det förra.

3 kommentarer:

Göran sa...

Och med en ding-ding värld förmodar jag att du menar kvällspressen? (-K

R sa...

Miss-öde? Jojo, skyll på katten du... vi vet nog hur det ligger till.

BeatriceBeaBeata sa...

@Göran du får tolka det som du vill :-)

@R Que, va? Hur kom katten in i det hela. Den här får jag skylla på min egen klantighet helt och fullt.