05 mars 2009

Blandande funderingar

Jag har insett att jag saknar att kunna mobilblogga nu när jag lämnat tillbaka jobbmobilen. Det var rätt smutt att snabbt kunna fota och blogga när så behövdes. Men vad skall jag ha för mobil. Jag avskyr T9, älskar mitt vipptangentbord på M600:an och det finns ingen annan mobil med det förutom P1:an och den har förvisso kamera men jag tror inte den har direktkopplingen till Blogger. Så vad skall jag ha. Någon med touchtangentbord som går enkelt att skriva på med en hand. Jag verkar alltid ha något i andra handen när jag skall SMS:a, MMS:a, blogga eller skriva någon längre text.

Så kom med era bästa förlag.

Nästa fundering är om jag skall skaffa egen domän till bloggen eller inte. Behövs det, ser det mer seriöst ut? Jag trivs rätt bra på blogger även om det lockar att skaffa en WP-blogg på egen site. Blogger saknar en hel del jag skulle vilja ha men samtidigt slipper jag allt administrationsjox som brukar ta en del tid.

Några synpunkter?

Vilken by-line skall jag ha på Pricerunner filmblogg? Nog dags att försöka ta ett nytt foto.

5 kommentarer:

Tina sa...

Hej där Jag her testat många olika bloggställen men till slut blev det egen domän, mest pga reklamen och bristen på space (vill kunna ladda upp MASSOR med bilder). Sen är WP så stort och det finns så många kuliga plugins att leka med. Sånt gillar jag :)
Lycka till med ditt val.

BeatriceBeaBeata sa...

@Tina Vi får se hur det blir. Utrymme lider jag inte brist på ännu men har käkat upp halva mitt Picasakonto (där filerna lagras) precis.

Det är alltid kul att leka med plugins men det är oxå ett meckel med mallar och plugins när kärnan byter version.

Johan sa...

P1:an har koppling till blogger via en java-applikation. har den installerad. Fungerar rätt så bra.

Kan dock inte säga att jag tycker tangentbordet som finns på M600/P1 är så mycket att hurra över jämfört med t9, men visst, lite snabbare kanske det går... Kameran suger dock rejält jämfört med cybershot-modellerna (inte så oväntat kanske..).

Om du ska kolla på SonyEricsson så har de ju en ganska bra jämförelseapplikation på hemsidan.

Johan sa...

Uppdatering, det var ingen java-applikation, verkar vara en native-applikation för blogger till P1:an.

BeatriceBeaBeata sa...

@Johan Får fundera på saken. Lite trist att kameran i P1:an är rätt gammal. Jag får testa lite pekskärmsmobiler och se hur bra jag är på att skriva på dem. Gillar ju inte iPhonens tangentbord.