31 mars 2009

Summering av dagen, städat som en tok och lämnat in kamera på rep

Vilken dag. Efter frukosten kavlade jag upp ärmarna, tömde diskmaskinen, satte i ny disk. Satte igång tvättmaskinen (hmm den har jag glömt att hänga får fixa om en stund).

Efter lite surfande efter jobb att söka där jag kammade noll var humöret i botten, riktigt lågt, lägre än Glocalnet. Fortfarande inte hört ett pip från de jobb jag sökt där ansökningstiden nu gått ut, det bådar inte gott tyvärr. Just idag har jag lite lätta panikkänslor över att ev. bli arbetslös 1 juli. Vill inte.

Tog mitt sura humör och gick in i arbetsrummet och bekämpade pappershögarna, hur kan det komma sig att papper samlats på hög sen flera år tillbaka där inne? Jag sorterade papper i timmar. Hämtade barnen på skolan, brummade till Luleå och lämnade in min lilla Exilim som helt plötsligt utan förvarning gick och dog under Fjällräven Classic. Den var inte ens 4 veckor när den dog men kvittot var puts väck. Men idag i en av högarna låg det, i mitten, hur fan hade de hamnat bland gamla lönespecar från 2006? Blev så glad så för garantin gällde ju fortfarande. Killen på Expert trodde att linsen "kuggat ur" och att det skullle gå att fixa. Kommer ett SMS när den är klar, men ingen ungefärlig tidsangivelse. Får väl se när guldklimpen återvänder. Kom på att det var kanske dumt av mig att inte anmäla till försäkringsbolaget när Herman tappade Nikon Coolpix L12 i golvet på bröllopet. Undra om jag kan göra det nu. Jag glömmer nämligen jämt bort att jag har en drulleförsäkring som täcker sånt där. Men självrisken är väl högre än vad kameran kostar.

Väl hemma igen så tog jag fram skurhinken och satte igång och dammtorkade och skurade golven i arbetsrummet. Det senare först efter att snabeldraken fått äta upp dammdinosaurierna bakom skirvaren. Hu vad stora det var.

Lagade middag och trodde jag gjort mat för 1 vuxen och 2 barn. Blev upptagen när maten var klar men bad barnen börja. När jag kom tillbaka hade de länsat kastrullerna. Hallå när fick jag tonåringar i huset? De är ju försjutton bara 7 och 8 år (eller rättare sagt 6 år och 3 månader och 7 år och 10 månader). Vissa dagar smakar allt urk och vissa dagar får man inte någon mat själv.

Nu har jag i alla fall druckit en kopp te och tagit mig 2 mackor. Sambon jobbade sent i Luleå idag och gick sen på After Work med gamla kompisar han inte sett på ungefär 100 år, han kom precis innanför dörren. Var tvungen att visa det kliniskt rena rummet han nu kan husera i. Hoppas han håller det städat och att vi slutar att använda det som "shit det kommer folk, fort släng in allt löst i arbetsrummet och stäng dörren"-rum.

Nu skall jag försöka övertala sambon om att han borde hänga tvätten för jag startade just diskmaskinen igen. Något nyttigt måste han ju göra idag. Han inte med varken skidåkning eller promenad pga hans sena ankomst. grämer mig lite då jag tror spåren var minst lika bra idag. Men min kropp kommer nog tacka mig i morgon :-)


Läs även andra bloggares åsikter om

Säljes: Bärsjal Storchenwiege Inka 4,6 meter

Fortsätter min rensning här hemma och säljer min Storchenwiege Inka, 4,6 m lång, 0,7 m bredd. Den är använd till två barn men är hel och fin, syns knappt att den är använd. Sjalen är i 100 % Öko-Tex certifierad bomull.

Knytinstruktioner medföljer. Fungerar från 0 år till minst 3 år.

Jag har helt klart föredragit denna lite styvare men ändå stretchande i diagonalen framför de mjuka trikåsjalarna. Dessutom är den snygg :-)

Har burit både på mage och på rygg och knutit själv utan några problem.



Pris 400 SEK

Vi har katt men jag kan inte garantera att den är 100% hårfri ens efter att jag tvättat den och rullat av den med klädvårdsroller.

Kontakta mig via mail om du är intresserad, adressen finns på min profil.

Sjalen finns i Boden men kan givetvis postas.

Fler bilder kan visas på själva sjalen om så önskas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Dag 22 i jobbexil, repris i planering

22 Sol ute bakom tunna moln, nollgradigt och 23% luftfuktighet. Kan nog bli en kanondag idag vädermässigt. Arbetsmässigt får det bli en repris av gårdagen i planer. Hinna med det jag inte gjorde igår. Idag fick ungarna med sig allt de skulle ha med sig till skolan i ett svep så jag slapp gårdagens fara fram och tillbaka.

Så fort sambon som missade sin buss till jobbet slutar ockupera arbetsrummet skall jag gå dit in och röja i mina pappershögar. Men först skall jag äta upp frukosten och hänga en tvätt samt tömma diskmaskinen.

Har träningsvärk och känner mig seg och trött i hela kroppen sen skidåkningen igår. Kan även bero på sommartid. Jag kliver upp en timme tidigare på morgonen men är inte trött en timme tidigare på kvällen.

Handleden känns bättre idag, lite småont bara.

Ha en bra dag!

30 mars 2009

En sådan här vill jag ha

Fyller snart år och en sådan här (obs den gröna INTE den rosa, jag har faktiskt en röd rygga) i ett paket vore jättetrevligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Och där var den borta

Nu är min avatar på Google borta igen. Fattar inte varför den inte får vara kvar.
*surar*

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Summering av dagen, oflyt och flyt

Jag skulle städa arbetsrummet idag men kom inte ens in dit. Fixade lite Blocketannonser och surfade lite och vips var klockan lunch. Och när jag hade ätit klart var det nästan hämtdags av barnen och jag behövde köpa valla och mat så det blev stress till stan och sen till ICA. Inget flyt alls med min plan för dagen.

Hämtade barnen och det blev lite missförstånd så Vincents kompis kunde inte komma. Herman åkte med en annan kompis hem. Jag och Vincent byggde lego 1,5 timmar eller rättare sagt jag sorterade bitar och han byggde. Lagade kycklinggryta till middag och hämtade Herman. hade tänkt gå på ett BodyCombatpass men det blev för tight med tiden så jag drog till skidspåret istället. Och det ångrar jag inte. Stoppade på mina vanliga klistertejpar och hade grym tur, de var perfekta. Hade jättebra grepp och bra glid, flög fram i spåret och när jag hade åkt ett varv så hade jag sånt flyt att jag i bara farten svängde in på ett andra varv istället för att åka transportsträckan till bilen. Mina armar protesterade lite sista kilometern men det var så skönt att bara gliiiiiida fram, vilket flyt. Lyssnade klart på Ett öga rött, har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om den.

Ungarna var jätteglada över att legot blev sålt, nu har de 600 att shoppa loss för.

Nu ligger jag på sängen helt slut i hela kroppen. Skall nog sova strax.

Läs även andra bloggares åsikter om

Legot gick för 1200

2 lyckliga barn har nu fått 600 kr var. Och en tjej på 4 år som älskar Barda har fått 11 kg Duplo att leka fantasylekar med drakar mm med. Jätteroligt! Hoppas hon gillar det.

För ful för Google?

Nu har jag ca 20 ggr försökt att sätta en avatar på mitt Googlekonto den visas när jag har lagt till den men snart så är den borta igen. Har provat med flera olika bilder. Nu senast med en jag hade med i inlägget om avatarer. Den trodde jag fastnade men det visade sig bara vara några minuter. Nu kl 15:39 provade jag att sätta den igen. Får se när den försvinner denna gång.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Säljes: Kiddo barnstol

Slängde upp en annons på Blocket för en av våra körsbärsfärgad Kiddo barnstolar med borttagbar bygel och rem. Både bygel, sitt- och fotplan går att justera.

Världens bästa barnstol enligt oss. Enkel att justera, går att fälla ihop och ta med överallt. Skön att sitta på även för en vuxen. Lång användningstid vi har använt våra från 4 mån till 7 år. Herman 6 år vill ha kvar sin ett tag till.



Pris 500 kr.

Ha ha stolen ser ju helt knas ut ihopfälld i den vinkeln.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Skall vi ge barnen fett med cred för att de använder svenska?

Mymlan skrev och visade upp en video från Gräv 09 och i första kommentaren skrev Peter Harold:
Känner dock att det skulle vara skoj om man kunde “uppfinna” ett svenskt ord till begrepppet “cred”. Med tanke på att det används så ofta vore det kanske tillämpligt med en svensk glosa istället.
Min egen kommentar till det som här blir ett eget blogginlägg är:
På barnens skola säger de "erkännande" istället för cred. Tog ett tag innan jag kopplade när de sa "Men kom igen, ge mig erkännande för att jag fixade så att vi fick glass" (glad kille som fixade glass till gänget) eller "Jag får aldrig något erkännande för bra saker jag gjort medan alla andra får det" (ledsen flicka på skolgården). Jag hade nog slängt in ett cred istället men försöker smälta att barnen i lågstadiet (fan det heter det inte länge, barnen i 6-års, År 1-2) faktiskt använder ett svenskt ord.

Kan inte svära på att ingen säger cred där men jag har hört så många barn använda erkännande istället, inklusive mina egna att jag tror det är det de säger. Säger jag cred här hemma tittar de oförstående på mig. Kanske är det pedagogerna på skolan som valt att hjälpa barnen till ett svenskt ord istället. Tänk om de kunde få barnen att säga honom/henne istället för han/hon också i så fall så mina öron slipper krulla sig när barnen pratar.

Så dagens tips är att vi vuxna tar efter, erkännande funkar bra som svenskt ord för cred, smaka på det i alla fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ibland känns det som att alla andra tror att....

...priset man sätter i annonser på Blocket är betydligt mer än vad man förväntar sig att få. Eller är det så att man måste vilja bli av med sakerna 1 minut efter att annonsen lades upp? Idag när annonsen för legot kom upp så dröjde det just 1 minut innan första mailet kom "jag är intresserad av ditt Lego, vad är priset vid snabb affär?" Svarade att barnen inte var beredda att pruta efter en minut och då kom ett erbjudande som var ett par hundra lägre än priset barnen satt. Har legot stått hos oss i 4 år så överlever vi nog att ha det i förrådet i en påse ett par dagar i alla fall. Men vi får väl se folk kanske inte är beredda att ge 1200 för legot. Ungefär vad den stora borgen kostade ensam när vi köpte den. (Och ja numer stavas plattta med 3 t ;-)

...alla har Photoshop? Så fort man nämner något som har med bilder att göra kommer ett, "det är väl bara att starta Photoshop och fixa". Jag har inte Photoshop, tycker det är på tok för dyrt (om de nu inte syftar på Photoshop Elements det är ju inte så dyrt). Eller har Photoshop blivit synonymt med bildredigering i allmänhet? Eller är det så att det bara är jag som inte har PS? Jag kör med Paintshop Pro 7 (en gammal version (som gott och väl räcker till det jag behöver den till men har funderat på att uppgradera) och pixlr.com samt Picasa.

Så nu har jag fått ur mig det.

Hur gör du när du hittar något du vill ha på Blocket?
Har du Photoshop?
Hur använder du ordet photoshop?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Civilingenjörer är som 7-åringar

Sambon läste Kaianders strip i senaste numret av Nyteknik (Nr 13, 25 mars 2009) för mig i helgen men det kändes som han läste upp sidan 101 i Vincents läsebok (Mini och den magiska stenen av Lena Hultgren) som han läst högt för mig dagen innan.

Dag 21 i jobbexil, morgonbestyr

21Solen lyser med sin frånvaro idag. Mulet som attan och -5,4 grader men inget snöande i alla fall. Min frukost är uppäten, sitter och smuttar på mitt te och försöker klura ut vad jag skall hitta på idag. Velar fram och tillbaka om en jobbansökan men det lutar åt att jag skickar in en i alla fall. Sista dagen idag så det är väl bara att sätta igång. Fick en lite stressig morgon, Vincent glömde täckbrallorna hemma så det blev till att skynda hem och sen tillbaka till skolan för att lämna brallorna. Sambon hade glömt att ställa om klockan på min mobil så han fick en ofrivillig sovmorgon.

Jag halkade häromdagen och knäckte till handleden, det kändes inte så farligt då och var rätt ok i lördags med igår kväll när jag lyfte min laptop med den handen gjorde det skitont. I morse när jag vaknade var handleden helt stel och nu värker det hela tiden. Undra om det går att åka skidor.

Har ett rum kvar att städa här i huset, arbetsrummet, sambon gjorde grovjobbet där inne häromdagen, nu har jag ett ton papper att sortera och slänga/sätta in i pärmar. Sen skall hyllorna dammtorkas. Får ta ett nytt varv med snabeldraken överallt också förstår inte var allt dam kommer ifrån. Om min handled tillåter kanske jag tar alla fönster på insidan idag och så får jag ta utsidan någon annan dag.

Traderaauktionerna på underställen går bra, trodde aldrig det nu på vårkanten skulle gå att komma över 150 kr men just nu är ena på 151 och andra på 210 kr. Har även lagt upp auktioner på våra GBA-spel. Legot får nog bli på Blocket tror jag, skall lägga upp en av våra Kiddostolar där också.

Ha en bra dag!

29 mars 2009

Vallaproblem

Jag har insett att jag är kass på vilken valla man skall ha när. Hitills har jag klarat mig rätt bra på mina tejpremsor. Det står -1 till -20 på förpackningen. I morgon skall det bli ca +1 och halvmulet. Det ligger nysnö i spåren som förhoppningsvis döljer allts skräp.

Jag drog på nya tejpar på ena skidan men när jag dragit en fjärdedel på skida två så tog tejpen slut. Nu är frågan skall jag köpa ny tejp eller skall jag införskaffa något annat?

Fick ett långt mail från A om vallateknik, kankse bör läsa igenom det och se om jag kan knäcka vallningsfrågan. I morgon vore det skönt att bara gliiiiida fram i spåren. Läs även andra bloggares åsikter om ,

Sommartider mixat med jag ser det snöar...

Första dagen med sommartid och det vräker ner snö ute. Någon där uppe i himlen glömde ställa om klockan inatt.

Läs även andra bloggares åsikter om

Sommartider hej hej, sommartider

Dags att ställa om klockan. Sommartid kl 02:00 i natt, dags att ställa fram klockan men utemöblerna får vänta ett tag till (grillen har stått ute hela vintern). Vi har fortfarande flera decimeter snö i trädgården och flera meter högra snöhögar på gatan så än känns sommaren långt borta.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommer lägga upp GBA+Spel på Tradera

Tänkte sälja bort vår GBA, den har repor i displayen men ett reparationskit med ny display och front medföljer. Har även följande spel (uppdaterat med länkar till Traderaauktionerna):
Vi har även ett Advance Wars men det är utlånat till någon, bara kartong och manual hittades här hemma så om den som har det kunde hojta till så vi vet var det är.

Uppdatering: Advance Wars upphittat och ligger nu på Tradera.

Alla förutom Phantasy Star har med manual och kartong (vissa kartonger är inte hela). Någon som har lust att lägga ett bud på rubbet innan jag lägger ut dem i morgon? Spelen passar till Game Boy Advanced, Gameboy Adv Sp, Game Boy Micro och Nintendo Ds/Ds lite.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

28 mars 2009

Säljes: 2 Gneis microfleeceunderställ Monster

Båda är röda/vita en 116 och en 128. Båda är helt oanvända, lapparna kvar.

Se mina Traderaauktioner länkar här:
Monster 116
Monster 128

Båda hade utropspris 1 kr så skynda att fynda. Mina barn har älskat sina andra ställ (gröna och vit/orange), haft dem som underställ, pyjamas kalla nätter, myskläder och Herman har även gått till skolan i sina utan något över.

Detta var ett felköp storleksmässigt, hade helt glömt bort dem och hittade dem i en påse på en stol inne i arbetsrummet under städningen idag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Säljes: Lego duploborg 2 st (ond/god) 1200 kr

Chansar här innan jag lägger ut på Blocket eller Tradera. (Ni som läser i GR får gärna dela ut posten så den sprids).

Barnen 7 och 8 år har först nu ledsnat på sitt Duplo och säljer sina 2 riddarborgar + 1 stor duplobricka. Totalt ca 11 kg duplo.




Första bilden är vad som ingår, andra visar vad man kan bygga av det.

Lego Duplo 4785 - Stora svarta riddarborgen eller ett 170 cm högt torn "onda"

Dessa 4 kan byggas ihop till en stor grå borg "goda" eller användas var för sig,
Lego Duplo 4777
Lego Duplo 4779
Lego Duplo 4776
Lego Duplo 4775

Alla beskrivningar medföljer förutom 4775 som bara är en häst och några gubbar samt ett fåtal bitar. Beskrivningen till 4777 saknar första sidan men det går lätt att se hur man skall bygga ändå. Bollen till 4777 saknas men barnen hälsar att det går lika bra med en studsboll eller så, de lade med en annan boll.

Barnen skulle vilja ha 600 kr var så totalt 1200 kr. Det går att hämta i Boden och inom Boden/Luleå kan jag komma och lämna. Leverans till Piteå skall nog också gå att ordna.

Fler bilder kan skickas på begäran.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ajajaj och deppdepp

Idag har jag träningsvärk från nacken ner till anklarna. Det är ett tydligt bevis på att jag inte använt mina muskler på lääääänge. Det enda som inte ömmar är triceps och bröstmusklerna men de brukar få sig en omgång av skidåkandet också.

Undra vad jag skall hitta på idag. Vid 6 i morse var det klarblå himmel och strålande sol. Just nu silar solen fram genom molnen. -3 ute. Precis lagom för en långpromenad eller skidåkning. Men det senare försvåras av allt skräp i spåren, och just nu under mina skidor men det senare går lätt att åtgärda med en skrapa.

Känner mig lite låg idag och har huvudvärk, lördagar är inte en bra dag för mig, känner mig ledsen inte blir det bättre av att jag inte har några pengar, min iTouch är på reparation, huset ser ut som ett bombnedslag (jag går och småplockar , dammsuger och damtorkar om dagarna men sen kommer resten av familjen hem och stökar till igen), barnen har varit griniga som attan på morgonen.

Så nu är frågan skall jag strunta i att det ser ut som någon kastat in en dammbomb i huset och stängt dörren och gå ut på en promenad eller skall jag dra fram skurhinken och attackera skiten. Helst skulle jag vilja att sambon drog sitt strå till städstacken och tog tag i det på egen hand utan att jag måste påminna honom. Helst skulle jag vilja hyra städhjälp men innan jag kan ta hit någon måste det nog grundstädas. Arbetsrummet där sambon och barnen härjar (jag går inte ens in där längre om jag inte måste) vet jag inte ens när det städades senast. Just nu byter båda katterna päls, skulle behöva springa bakom dem med dammsugaren för att inte hela huset skall bli pälsklätt.

27 mars 2009

Summering av dagen, nu trött

Blev sittande med frukosten lite för länge så jag fick ta bilen till gymmet. Det var skönt att köra Bodybalance igen efter så lång tid. Fick rejält med mjölksyra och jösses vad jag stelnat till. Men det var ett ganska tråkigt program, som man nu får dras med i 3 månader.

Har dammsugit, kört igång en diskmaskin, skurat badrummet och dammsugit hall och kök samt kört papper till pappersinsamlingen.

Sambon behövde en lagningssats till cykeln så innan jag hämtade barnen tog jag en promenad fram och tillbaka till stan. Det känns som om den promenaden blir kortare varje gång.

Lunchen blev samma som onsdag och torsdag, köttfärsröra med vitkål. Så går det när man inte fryser in i lagom stora portioner.

Efter jag hämtat barnen på skolan for vi till Storheden i Luleå. Lämnade in min iTouch på Expert. Får hoppas att Apple håller med mig om att batteriet och wifi borde funka längre än 15 månader på en pryttel som kostar 3500 kr. Annars kommer repet bli rätt dyrt för mig. Kommer bli långa veckor utan den. Har letat fram min gamla iAudio MP3-spelare och fört över en ljudbok (Ett öga rött) till den så jag har något att lyssna på när jag motionerar. Herman ville på Barnens Hus för att köpa en present till en kompis som har kalas på söndag. Det blev lite skämtsaker. Skönt att han inte ville köpa tokdyra saker med tanke på min ekonomi denna månad.

Middagen blev en matig tonfisksallad med dinkel, mumsigt.

Nu är klockan 20:45 och jag är aptrött. Sambon sitter och spelar så jag tror faktiskt att jag skall krypa till sängs och sova ut ordentligt. Barnen och sambon har pratat om att de vill till äventyrsbadet i Piteå i morgon. Vi får se, jag har ingen större lust men ibland får man ju göra sånt man inte känner för också.

Läs även andra bloggares åsikter om

Skolnedläggning

Igår beslutades det att barnens skola skall läggas ner. Vänsterpartiet yrkade på återremiss så att vi föräldrar skulle få vara aningen mer delaktiga i beslutet men man bestämde sig igår i BUN att det var menlöst. Så hösten 2010 skall alla Gärdeskolebarnen börja på Torpgärdsskolan istället. Vincent skulle gjort det vilket som eftersom de flyttar över till 3:an men Herman kommer inte få gå 2:an på Gärdes. Känns extra trist att få det här beskedet strax efter att skolan av Skolverkets inspektör fått högsta betyg för bra lärmiljö.

Vi har efterlyst vad besparingen blir att stänga skolan och i NSD kan man idag läsa:
Tomma lokaler
Anna-Karin Nylund (S) undrade hur stora besparingarna skulle bli vid en nedläggning och fick svaret att de skulle bli mellan 1,1-1,2 miljoner.
- Bun tjänar alltså nästan 1,2 miljoner, men för samtidigt över problemet till tekniska, som får stå med tomma lokaler. Vad tjänar kommunen på det?
För den stora frågan är ju vad skall dessa lokaler kunna användas till, det går ju knappast att sälja dem till något företag som vill starta tillverkning eller nåt sånt. Det enda jag kan tänka mig är att vår numer borgeliga allians (V och MP sparkades ut ur regnbågsalliansen) vill att en friskola skall ta över lokalerna, det vore väl i linje med deras politik. Fös över kommunskolebarnen i en storskola där en akut ombyggnation görs och stoppa in friskolebarn i den bra skolan istället. Vi har ingen aning om barnen kommer få behålla sina pedagoger och om man passar på att göra andra förändringar när barnen flyttas över. Kommer de kunna fortsätta med sitt arbete kring hållbar utveckling?

Den nya skolan skall byggas ut men inte är det med många kvadratmeter inte, vi har sett ritningarna och de smalnar av en redan nu mörk korridor och stoppar in små skrubbliknande rum. Vi får nästan hoppas att många barnfamiljer väljer att flytta eller byta skola så att det inte blir så trångt på Torpgärdsskolan. Boden säger sig vilja vara en barnfamiljsvänlig kommun men kortsiktig titt på födslotalen och neddragningar efter dem gör att man inte lockas till att skaffa barn i den här delen av stan i alla fall. Torpgärdan är just nu befolkad av ganska mycket äldre människor vilket gör att det snart torde bli en omflyttning, många äldre ut, yngre in. Men sådant verkar man inte räkna med alls.

Men det är väl ingen idé att gräva ner sig utan vi får hoppas att det blir bra. Barnen är oroliga oss ledsna just nu. de gillar sin skola och ställer en massa frågor vi inte har svar på men så småningom kanske vi får tillräckligt med info från rektor och BUN för att besvara frågorna. Kanske man kan förstå hur de tänkt och räknat också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Sugen på Dexterbox?

Det körs en tävling på Priceunners filmblogg just nu där 1:a priset är Dexter säsong 1 och 2 på DVD samt en Dexter Bobble Head och 2-5:e pris är Dexter säsong 2 på dvd.

Tävlingen går ut på att skriva en bildtext till en stillbild ur Dexter. Mer info och tävlingen hittar du här:
http://filmblogg.pricerunner.se/tavling-vinn-dexter-sasong-1-och-2/

Lycka till, själv klurar jag som attan just nu.

Piratbrallan, vecka 0

Hittade inte mitt måttband igår så min inmätning för utmaningen med A kunde inte ske då men nu så har jag hittat det.

Vikt: 61,6 kg
Lår: 55 cm
Midja: 70 cm
Stuss: 98 cm
Mage: 94 cm
Byst: 93 cm
Överarm: 24 cm
Hals: 32 cm

Mindre stuss, lår och mage tack.

A väger och plottar varje dag, jag kommer väga mig torsdagar. Vågen är bara en indikation. Det jag skall i är mina beige piratbrallor. Så här är statusen just nu på den fronten (känsliga läsare varnas ;-) )
Så kan det bli när man inte kan träna på en evighet :-( Men men jag vet ju att jag kan bli av med det och att jag redan äter rätt bra. Även om min underbara logik lite funkar som så att när jag inte tränar så är jag inte lika noga med maten. Helknäppt. En och annan B&J-glass har slunkit ner och nu ser man var de hamnat.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Dag 20 i jobbexil, morgonträning

20Solen skiner idag också, fortfarande riktigt kallt ute (-17). Äter just nu frukost och skall strax dra på mig träningskläderna och ge mig ut i kylan för att ta mig till gymmet. De har morgonpass i Bodybalance, ett av mina favoritpass. Lite arg på mig själv för att jag hade lyckats glömma bort att de har morgonpassen på fredagar, gnällde när jag jobbade att jag inte han på de passen. Nu när jag är hemma finns det alltid tid att gå så jag har missat 3 fredagar :-/

När jag kommer hem kanske det ramlat in några platsannonser att sätta tänderna i dessutom. Skall även roa mig med att dammsuga hela huset. Jasha har skvätt sin kattsand överallt.

26 mars 2009

Summering av dagen, kortis

Promenerade lite över en mil idag uppdelat på 2 promenader (7+3). Det var skönt. var med barnen på karate så jag han inte på något Bodycombatpass men det får tas igen i morgon kl 9 istället med ett Bodybalancepass. Matmässigt blev det en konstig dag, toksötsugen hela dagen men nöjde mig med ett äpple istället för att ex. baka en kaka.

Hittade inga nya jobb att söka, stiltje på alla annonsställen.


Läs även andra bloggares åsikter om

Byta avatar?

Satt och funderade på det här med avatarer idag. Har inte samma på alla ställen, borde jag ha det? Vilken avatar skall jag använda.

Varför finns det ingen standard på avatarstorlekar, olika överallt. Irriterande värre.

Här är de avatarer jag lyckats komma ihåg att jag använder:

Bloggy (via Gravatar), Pärlplatsen, Utsidan

Funbeat, Kattforum

Nanoblogg

Last.fm

Bloggerprofil (samma visas när man slår på min iAudio mp3-spelare)

Googlekonto

Twitter

LinkedIn

Allt för föräldrar (i större format längst upp i bloggen)

Pricerunners filmblogg

Fotosidan, Barnsidan

Sibirisk kattforum


Kanske dags att byta till någon av dessa?



Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kanske inget Abisko för mig, ekonomiskt trångmål

Funderade på att dra till Abisko några dagar fre-sön (över min födelsedag) men jag vet inte hur jag skall göra. Skall jag nalla av sparkontot kanske? För nu när jag har betalat alla räkningar så har jag 28 kr kvar av lönen och totalt 3500 på kontot tills nästa lön kommer. Fan vad jag hatar vissa månader. En del VAB förra månaden i kombination med att det tar tid för pengar att komma från FK samt en massa oväntade utgifter som rörmokeri, 2 par gympaskor till Vincent (de första hade en svart sula som inte skulle färga av sig men gjorde det ändå, får bli uteskor i sommar) mm gjorde att pengarna tog slut helt enkelt.

Pengarna på sparkontot var tänkt till att sätta en guldkant på Bea, bara göra kul saker till mig själv för men nu på senare tid har det varit en hel del tråkiga utgifter samt att vi beställt fönster som kommer göra att ca 22000 till ryker från mitt konto. 4000 av det får jag förvisso tillbaka nästa år när ROT-avdraget går igenom men det är ju långt dit. Irriterande att det först i höst skall gå att få avdraget direkt, vi som behöver byta grejer nu då? Tur man har en liten buffert att ta av.

Jag vill ha ett nytt jobb nu, det vore så smutt med dubbel lön ett par månader så jag kunde spara undan lite pengar igen. Men inte ens lågbetalda okvalificerade jobb kan jag få, då är jag överkvalificerad. Irriterande. Något vad som helst som skulle kunna ge lite sysselsättning och lite extra klirr i kassan skulle vara välkommet (men på kort sikt, på lång sikt vill jag ha ett jobb man kan leva på i alla fall).

Tror jag skall föra utgiftsdagbok nästa månad, kolla var mina pengar går, börjar tro att jag använder betydligt mer än barnbidraget till barnens utgifter och jag begär aldrig några pengar av sambon eftersom jag alltid resonerar att jag får ju barnbidraget. Det är även jag som tankar bilen, bara det kostar ju 600 per gång.

Uppdatering i fotofrågan

En liten missuppfattning om familjeporträttet, det var inte ett foto som skall ramas in utan hon skall ha en bok på förskolan och där skall bilder på släkten ingå. Så känns mycket bättre, då gör det inte så mycket att man står där i jeans och t-shirt. *puh* Får försöka ta ett när det fortfarande finns lite ljus ute i morgon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Hemmagjort gruppfoto påtvingat, jag vill inte

Sambons syster ringde häromdagen och påminde om att sambon lovat att skicka en gruppbild på vår familj till dem. Mig veterligen har jag aldrig gått med på något sådant. Jag ogillar att bli fotograferad och särskilt på taskiga hemmagjorda bilder i dåligt ljus utan någon bakom kameran. Vi har ingenstans i huset där alla ryms så att det blir hyfsat ljus. Just nu finns inga "hänga på väggen för evigt"-kläder rena eller strukna. Jag hatar när han lovar sådana saker utan att över huvudtaget tänka på hur det skall genomföras.

Det hade kanske gått att fixa ljusmässigt om vi kunnat ta fotot mitt på dagen men eftersom han inte är hemma då mer än på helgerna och lovat bilden innan helgen så går inte det. Men vem skall ta fotot, självutlösare är inte det bästa valet för familjekort och vad fan skall vi ha på oss?

Nu sitter jag här med en ångestklump i magen och jag tänker inte släpa familjen till en dyr fotograf bara för att hans syster vill ha kort på alla släktingar på dotterns rum. Jag vägrar.

Nä det blir ett problem han får ta tag i om det skall fixas, jag tänker inte lyfta ett finger.

Ärligt talat förstår jag inte ens hur man kan ringa och påminna om en sådan sak, om vi vill ta familjeporträtt på vår familj måste väl ändå det vara vårt val?

Dessutom har jag fått en stor ful finne i pannan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Dag 19 i jobbexil, kallt som attan, kan man frysa bort fett?

19Solen skiner men det var -18 ute när jag skjutsade barnen till skolan. Nu har jag precis ätit frukost och kollade på termometern, -11,5. Lite bättre men det får gärna bli lite varmare. Vet inte om jag skall åka några skidor idag, kanske skrapar jag bort allt skräp, sätter på nya tejpar och kollar om det finns några spår på sjön istället.

Har bestämt mig för att bli av med de extrakilo den ofrivilliga frånvaron av träning lagt på mig, så nu blir det ordning på torpet. Bara att ha börjat röra på mig verkar i alla fall ha hjälpt lite. Funderar på om det är värt att skaffa ett Viktklubb.se-konto igen för ~5 kg. Jag vet att jag utan problem kan gå ner det utan VK men det är rätt praktiskt med matmenyerna (matinspirationen är just nu noll). Får fundera under dagen. En kompis skall också ner ~5 kg så vi har gjort gemensam sak. Om 10 veckor skall det vara avklarat.

Jag önskar bara att jag kunde få välja var fettet skall tas, vill inte bli utmärglad i ansiktet och få påsbröst igen. Nä snälla fettguden ta det som du lagt på mina lår och höfter samt mage istället. Vill så gärna komma i mina brallor igen. Ja jag lovar att träna.

Tror mest det handlar om att flytta om lite på kroppen, vikten i sig är inte det viktiga. Har ett par måttstocksbrallor, när jag kommer i dem så vet jag att det är bra sen får vågen säga vad den vill egentligen. För jag är inte direkt tjock eller överviktig bara lite småfluffig på vissa ställen pga brist på träning.

Med lite tur tappar även sambon några kilo på köpet, han har att ta av.

25 mars 2009

Summering av dagen

Lyssnade klart på Peter Robinsons Kall som graven. Den var väl sisådär. Ganska spännande och bra historia men den upprepade sig väldigt. Hade nog kunnat vara en timme kortare. Jag kommer nog aldrig skaffa en ljudbok med Tomas Bolme som uppläsare igen. Han pratar för långsamt och hans föreställda röster är inte bra. Borde väl skriva en längre recension så småningom.

I övrigt han jag med det jag tänkt förutom att åka in med iPod Touchen till butiken i Luleå men det finns ju fler dagar.

Nu är teet urdrucket och det är snart dags att nanna kudden. I morgon är en annan dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

He is evil!

Jag lämnade datorn igång av misstag när jag for för att hämta barnen. När jag kom hem hittade jag detta:
Stick, han är min kompis nu, han vill bara prata med mig!

16:00:01: 33333444444444444444444444444444444444kdio bu6j75gy34ww+åýü
16:02:52: trf' ä0098f7vvvvfzc xsb6777777777777777777777ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff¨'fää
16:02:57: 09b98yg
16:05:58: bhu hy5jmn4yr 54 µ
Nogge verkar dock inte ha varit lika sugen på att prata med Jasha.

Han är lite läbbig min lillkisse.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det är allt så klart nu

Mina nya brillor är här och plötsligt kan jag se, allt är så klart (förutom mina köksfönster som är megaskitiga). Mina gamla glasögon hade krackelerad antireflexbehandling och var dessutom för starka vilket gjorde det svårt att se med dem.

Men när jag kom hem från min skidrunda och hämtning av barnen från skolan så hade jag fått SMS från Synsam. Mina nya glasögon fanns att hämta. Så nu sitter jag här framför datorn med ny syn kan man säga. Skulle ta upp till två veckor men det gick på 6 dagar, positiv överraskning.

Så här ser en nytränad Bea ut i sina nya glasögon:
Nu dags att ta av mig glasögonen och de svettiga träningskläderna och hoppa in i en dusch.

Uppdatering, någon undrade hur skalmarna ser ut så här kommer en bild till:

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det var nog inte min blogg

Läste spalten i tidningen och personen hade bara sagt att favoritblogg var "Beas blogg" vi är flera Beatrice som bloggar och finns en del som benämns Beas blogg. Men det kan ju inte min kompis veta.

Men jag fick mig en promenad i alla fall och lånade 4 ljudböcker på biblioteket:
Jonas Hassen Khemiri, Ett öga rött
Peter Robinson, En ovanligt torr sommar
Linda Olsson, Jag vill jag sjunga dig milda sånger
Anna-Lena Brundin & Staffan Heimersson, 22 Katter i samma låda

Nu äter jag lunch och sen blir det 8-9 km i skidspåret.

Dag 18 i jobbexil, biblioteksbesök på dagordningen

18Solen lyser ute men det är -12 precis som igår men jag vet att det blir varmare. Skall promenera in till stan och gå på biblioteket. Dels för att se om de har några ljudböcker till utlåning och dels för att kolla i måndagens Norrbottenskuriren. Min blogg var tydligen omnämnd där. Sånt måste man ju kolla upp.

Måste även hinna med en skidtur idag i det fina vädret, hoppas spåren inte är lika skräpiga nu när jag har ny tejp under skidorna. Sen måste jag försöka hinna med en storhandling, ingen mat hemma samt ett besök på Expert i Luleå.

Försöker få en kompis till att bjuda till våffelkväll idag, men än så länge inget positivt svar våfflor är onyttiga, för goda och man riskerar att äta många. Förordar en våffla var och en långpromenad.

Skall dricka upp mitt te och duka undan resterna av frukosten, sen blir det duschen och promenixa till stan.

Ha en underbar dag!

24 mars 2009

Summering av dagen

Idag blev en slö dag igen. Gick till stan och köpte vallaväck och en skrapa och sen promenerade jag hem igen. Skulle gå på biblioteket men det glömde jag, får göra det i morgon. Hade perfekta lockar i håret idag, så jag försökte å tag på en klipptid men icke. Får försöka någon annan dag. Fördelen med att ha lockar i håret den dag jag skall till frissan är att det minskar risken för att gå därifrån med en slätblåst ful frissa. Som förra gången.

Efter jag hämtat barnen på skolan fixade jag mina skidor. Hade lite ont i halsen efter jag snurrat runt och letat efter mötet jag skrev om tidigare. Skippade skidåkning idag. Får ta en tidig tur i morgon istället.

Helst av allt hade jag velat kunna ta en promenad in till stan med skidorna men det känns lite bängligt att gå ett par km med skidorna på axeln och särskilt in på biblioteket :-)

Vincent har varit sitt extra jobbiga jag idag, blir galen på den ungen just nu. Han kan inte göra något på egen hand, gnäller, gormar, skriker för allt. Just nu har han fått kompisförbud en vecka pga sitt dåliga beteende.

Min mensvärk har varit skitjobbig idag och jag har varit toksugen på glass hela dagen, tur vi inte har någon hemma.

Min iPod Touch har fortsatt att jävlas med wifi och batteritid men däremto kan jag nu ladda över applikationerna jag hade köpt men vad skall jag med IM-klient till och spel till barnen utan wifi och ström?

Nu skall jag se klart på Gordon Ramsey's Cookalong och dricka en kopp te.

Läs även andra bloggares åsikter om

Deklarerat för 2008

Gud vad jag varit duktig idag. Jag har deklarerat på nätet. Fyllde i de saknade uppgifterna, bla mina inkomster från Google Adsense och godkände. Så nu behöver jag bara sitta och vänta på att få tillbaka ca 200 kr. Hoppas jag inte glömde något. Det är lika nervöst varje år.

Någon mer som deklarerat redan?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Nytt?

Aftonbladet skriver idag "Nytt nätarkiv lagrar 85 miljarder sidor". Spännande tänkte jag, en konkurrent till www.archive.org och deras Wayback machine? Och om det är nytt så hur skall man då kunna göra den tidsresa Aftonbladet nämner?

Nä ingen konkurrent i sikte utan det är bara Aftonbladet som upptäckt Internet Archive och Wayback machine nu. Den har ju bara funnits sen 1996. Men Aftonbladet är ju inte direkt kända för att vara snabba och de mest uppdaterade.
Nu lanserar organisationen Internet Archive den nya söktjänsten Wayback machine – där hiskeliga 85 miljarder webbsidor finns lagrade. Internet Archive vill med tjänsten göra det möjligt att hitta alla sorters webbsidor från 1996 och framåt.
Hur kan de ha fått för sig att den är ny? De hade ju kunnat kolla här.

Uppdatering: 10 min efter jag skrivit detta inlägg har AB ändrat artikeln (utan att skriva en rad om att den är ändrad) och tagit bort stycket jag citerar ovan samt plockat bort ordet Nytt ur rubriken).

Uppdatering 2: 20 min efter jag gnällt på att de inte skrivit att de ändrat skrev det in det ("Rättelse: Vi skrev tidigare i kväll att tjänsten är ny, vilket är felaktigt."). *S*. @jonk var dock inte så nöjd med deras ändringstext att döma av inlägget på Bloggy.

Uppdatering 3: Och nu är artikeln borta helt :)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Snurrbea hittar inte i Boden

Idag var det sammankallat till möte om barnens skolas framtid. Tydligen skall något beslut klubbas i kommunen denna vecka. Skolan hotas av nerläggning. På skolan satt lapp om att man skulle komma på möte i Snabelhuset, ingen adress eller nåt. Jag brummade iväg, lite för sent, hemifrån men kom till det jag trodde var Snabelhuset precis 19. Men det var visst Ungdomens hus. Javisst jag Snabelhuset är nog det där andra gula huset som används som fritidsgårdsliknande aktiviteter. Skyndande mig tvärs över stan till det andra stället, men det var knappt en bil utanför och ingången på baksidan såg väldigt mörk ut. I fönstren såg det också svart ut även om jag såg när jag for därifrån igen att det lyste i några fönster på framsidan.Såg inte namnet Snabelhuset någonstans på fasaden heller så jag var inte säker på om jag var på rätt plats.

Så jag missade mötet, hittade helt enkelt inte. Visst jag borde nog klivit ur bilen och känt på dörren på andra ställen men då var klockan redan 10 över ville inte komma inrusande på ett möte så sent heller. Får hoppas någon jag känner hittade bättre än mig och kan berätta vad som sades.

Känner mig som en kass förälder som inte dök upp på mötet.

Men som jag brukar säga, jag är inte Bodensare mitt hur hus råkar bara ligga här.

Uppdatering: Göran påpekade snällt en poetisk felskrivning i kommentarerna, har fixat men lämnade kvar poesin.

Dags att gå ut i solen

-4 ute, betydligt bättre än -12. Tar mig en promenad bort mot stan för att fixa grejerna till skidorna. Sen får det bli skidåkning senare. Förhoppningsvis utan en halv skog under skidorna.

Eller så tar jag bilen till Storheden och fixar min knasiga iTouch också. Måste bara höra om sambon vet var kvittot ligger.

Sova är skönt

En hittar man på golvet
En annan gillar också golvet men gärna i solen
En tredje har hittat en annan värmekälla för sovande

Bonusbild på min stora snygging


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Dag 17 i jobbexil, kallt och soligt

17Solen lyser ute men det är -12, hoppas det blir lite varmare under dagen så jag slipper bylta på mig en massa kläder för att åka skidor eller promenera. Måste åka och köpa en klisterskrapa och vallaväck för mina skidor har en halv skog under sig efter gårdagens tur.

Måste köra iväg pappersinsamlingspåsar och plastinsamlingspåsar till insamlingsstationen idag. Skall försöka komma ihåg och ringa till kommunen och beställa en liten soptunna för brännbart också, vår stora är inte ens halvfull nu för tiden och då är det dumt att betala för en stor.

Dags att duka fram frukost och lyssna lite mer på Kall som graven. Får ta och beställa lite fler ljudböcker om jag skall avverka dem i den här takten.

23 mars 2009

Summering av dagen, trött

Går och lägger mig. Sjukt trött. Lär somna inom 5 minuter. Ingen bra dag för mig med 2 kamrater blev erbjudna nya jobb, så glad för deras skull.

Aftonbladet har inte alls hittat 1000 jobb i Norrbotten

Man kan läsa på Aftonbladet.se om hur de vaskar fram jobben under sitt "Nu lyfter vi Sverige". Men om man tittar på Norrbotten så står där:

NORRBOTTEN – 1 001 jobb

Luleå: RentAv Städ & Miljövård AB söker 1 säljare/arbetsledare. Erfarenhet från tjänstesektorn och kunskaper om städbranschen krav. Skicka personligt brev och CV.

Sök jobbet: jens@rentav.se

Kiruna och Malmberget: LKAB investerar 16-17 miljarder i en ny gruvnivå i Kiruna och Malmberget. 300 personer behövs, framför allt bergarbetare och mekaniker.
Mer information: www.lkab.com

Boliden: Boliden är mitt uppe nybyggnationer och investeringar i Aitikgruvan. Fram till 2014 beräknar man att 500-1 000 arbetstillfällen skapas till de underleverantörer som anlitas.
Mer information: www.boliden.se

Pajala: 2010 beräknar Northland Resources att sätta igång att bygga Tapuli-gruvan. Det kommer att behövas 200-300 maskinförare, svetsare, elektriker och andra anläggningsarbetare. Arbetet kommer till stor del att läggas ut på entreprenörer.
Mer info: www.northlandresourcesinc.com/s/Tapuli.asp

Men den egentliga summan av jobb de skakat fram i Norrbotten är 1. Dvs det första för om man tittar in på övriga ställen så ser man detta:

LKAB: Helt tomt på sidan över lediga jobb.

Boliden: Inga lediga befattningar står det på sidan över sådana.
Northland Resources: Upplyser om att just nu rekryterar de inga.

Så Aftonbladet, var är de 1000 jobb ni påstår finns i Norrbotten? Eller menar ni med "nu" i er slogan åsyftar år 2010-2014? Eller har dessa tre storbolag glömt att de skall rekrytera 1000 personer tillsammans? Ingen av dem har heller någon info om vilka underleverantörer/entreprenörer de kommer anlita så man kan inte heller hitta dem för att se om de rekryterar. Ett ledigt jobb betyder att det finns en tjänst ledig, ett jobb att tillsätta en person på. Inte att ett bolag gissar att de kommer behöva x antal personer de nämsta året, då kan ni inte skriva lediga jobb. Det står Mer info och sen länk till tre bolags webbplatser, de siterna kan man hitta utan Aftonbladets hjälp och utan närmare beskrivning var de skulle ha info om dessa 1000 tjänster känns det ganska menlöst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dag 16 i jobbexil, mör i kroppen och ingen konserteufori

16Helgen var bra. På lördagen gick jag och R på stan. Jag köpte 2 toppar och vi fikade på Wayne's Coffee. De hade god cheesecake men min wrap med kyckling och avokadocréme var bara bara blöt. G hade skickat meddelande på morgonen om att han inte kunde följa med på Sisters of Mercy pga jobb och att jag skulle se till att hans biljett kom till användning. En tjej som inte hade fått tag i en biljett blev väldigt glad. Mötte henne på stan för ett överlämnande.

Kl 17 mötte vi upp J, N och H på den vietnamesisk restaurangen Noodle House som är ett av N&Hs stamställen. God mat och trevlig personal. Det märktes att H&N är där ofta. Efter ett snabbt ombyte på restaurangens toalett var J, N och jag beredda att gå på konsert. Vi tog oss mot Gullmarsplan och sen var det bara att följa de svartklädda mot Fryshuset.

Jag lyckades med konststycket att glömma mina öronproppar i jackan jag lämnade in i garderoben men det spelade ingen roll. Ljudet var toklågt under konserten och ljudet lämnade mer att önska. Jag hörde inte ett ord av vad Andrew sjöng, jag fick höra på publiken runt omkring mig som verkade vara bättre på att identifiera låtarna och kunde texten. Jag stod mitt i publiken ungefär men såg absolut inget. Ibland såg jag en gitarrist och några få gånger skymtade Andrew förbi. Han verkade mest gömma sig längst bak på scenen i skydd av all rök de spydde ut över oss. Nä det var roligare att titta på alla övervintrade svartklädda som krupit fram. Männen i 40-årsåldern i svarta jeans och svart t-shirt med kajal. Undrade om de smugit in på Åhléns och köpt kajal på väg till konserten och sen lade på den på toan i Fryshuset. Publiken var väldigt blandad, de yngsta var nog krig 18 men de äldsta en bra bit över 50. De som inte hade färgat svart hår hade grått. Konserten får en svag tre, det var i alla fall trevligt att stå där i publiken när de få låtar folk tände till på kom.

Kvällen blev sen, strax innan 2 bröt vi upp från hemma hos N&H. N&J hade bakat kladdkaka medan vi andra var på konsert. Den serverades med glass och varma hjortron. Perfekt nattmat :-) Vi var tillbaka i Upplands Väsby och i säng kring 3:30.

Det var aningen segt att gå upp på morgonen kring 7:30 för att åka på massage. Men den massagen var klart värd besväret. Är fortfarande alldels mör i hela kroppen. Resten av dagen slappades det och R grillade en god sen lunch.

Flygresan hem tillbringades sovandes, och sen hem direkt i säng.

Nu sitter jag här lite lagom seg och skall äta frukost och ta tag i jobbsökandet. Bara att inse att den första omgången med ansökningar mest troligtvis inte lett till något. Inte hört ett pip från något av ställena jag sökte på, det ena jobbet hade tillträde idag och de har inte ens skickat ut att de valde någon annan :-( . Men jag tar nya tag, det är 3 månader och 1 vecka kvar tills jag blir arbetslös så än är det ingen panik.

Nä frukost var det ja.

21 mars 2009

Summering av dagen, nu från Upplands Väsby

En speedad dag, skippade frukost men åt lunch med 3 gamla arbetskamrater. Alltid lika trevligt att träffa dem. Sen storhandling på ICA Maxi, hem för att packa till mig och barnen. Hämtade barnen, och lagade middag. Kastade i mig lite mat och skjutsade barnen till Sunderbyn där de rusade in och knappt hade tid att säga hej då. Herman var smart han kramade och pussade mig redan hemma så han slapp det sen. Brummade vidare till flygplatsen där fika intogs.

Fick plats 1F på flyget, lyckades sätta mig och slänga ryggan på platsen bakom då alla bagageplatser ovanför var fulla. Knäppte fast mig och slog upp mitt sprillans nya nummer av filter (mer om det numret i ett senare blogginlägg) då meddelar flygvärdinnan att 6 st frivilliga var tvungna att flytta bakåt. De hade snabbt 5 frivilliga och ingen verkade vilja lämna sitt sällskap så jag gick med på att flytta bak till 26F. Flygningen gick bra, jag läste lite Filter, lyssnade på min ljudbok men dåsade till och missade ca 30 min. Landningen var fruktansvärd, en hård duns.

Skyndade mig till Upptåget och han med ett några minuter senare och väl framme mötte R mig på stationen och vi promenerade hem till J&R. Åt en skål med glass och kikade på sista delen av Let's Dance. Efter några koppar te och lite skvaller mm så är det nu dags att nanna kudde. I morgon hoppas jag sova ut. Inga barn som väcker mig.

20 mars 2009

Gratis nät på Luleå Airport (aka Kallax)

Positiv överraskning idag, de har gratis öppet nät på flygplatsen (lade till det på wifikartan). Så nu har jag kunnat blogga lite medan jag lyssnat på ljudbok och fikat. Jag håller på att bli galen på Tomas Bolmes röständring när han skall föreställa en 16-årig flicka i boken. En fruktansvärt enerverande röst.

Nu går mitt plan om en halvtimme och jag sitter i gaten och väntar på ombordstigning, fast planet måste komma in först.

För en gångs skull ser jag ingen jag känner, ramlar kanske över någon på Arlanda.

Det kanske inte fuskades?

Läser i Aftonbladet om kostnaderna för nya kontrollsystemet på Försäkringskassan:

Sjukintyget från skola och förskola skulle minska fusket och spara pengar. Men nya siffror visar att fusket inte verkar ha minskat och att systemet kostar miljoner.

Kan det vara så att det fusk man misstänkte fanns inte fanns där på riktigt, kan det vara så att föräldrar faktiskt är hemma med sina sjuka barn? Bara portokostnaderna för det nya systemet kostar 10 miljoner per år. Hade man bevis på att det omfattande fusket fanns där?

Kanske kan vi slippa de där jobbiga intygen snart, det tar tid innan de kommer, inte kan man skriva ut dem själv heller och när de väl kommer gäller det att minnas vilka dagar man var hemma, lämna till skolan och få tillbaka samt leta fram kuvertet och komma ihåg att posta det. Min sambo är en notorisk "glömmare" när det gäller sådant där, undra hur mycket FK är skyldig honom egentligen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Dag 15 i jobbexil, 3 veckor jösses!

15Solen skiner genom mina skitiga fönster och idag är det +5 ute, perfekt fönstertvättarväder men hur skall jag hinna det? Idag måste jag packa mina grejer inför Stockholmshelgen, packa ungarnas grejer för de skall sova hos sina fadderföräldrar i natt (dålig timing, hade varit bättre en helg när jag är hemma så jag och gubben fått lite egentid). Behöver handla så det finns mat hemma, lovat några gamla arbetskamrater att komma på lunch i Luleå och jag borde ta mig ut på promenad eller skidåkning. Gosa med katterna skall också klämmas in någonstans. Barnen skall hämtas kl 15 på skolan, sen middag och lämning i Sunderbyn absolut senast kl 18. 19:35 lyfter jag mot huvudstaden. En snabb tågresa med Upptåget mot Upplands Väsby och mina goda vänner J&R.

I morgon är det dags för Sister of Mercy-konsert så idag är soundtracket för dagen givetvis all Sisters de har i Spotify. Insåg just att de senaste dagarna har jag nästan inte lyssnat på musik alls utan det har mest blivit ljudbok.

Men nu dagens viktigaste mål, frukosten innan min mage imploderar.

Ha en bra dag!

19 mars 2009

Summering av dagen, slappardag med Drupal

Idag har jag bråkat med Drupal, han inte så mycket mer. Dagens middag blev en katastrof och lunch åt jag inte heller. Fy på mig men jag blev fast i konfigurerandet och klurandet.

Nu dags att sova.

Dagens tips till alla jobbsiter

Ge fan i att presentera jobb på andra orter än den valda. Väljer jag Luleå så menar jag Luleå inte Barcelona, Helsingfors eller Köpenhamn. Jag skiter fullständigt i hur mycket era kunder (läs företagen) har betalat er för att visa annonserna oavsett sökkriterier.

Jag litar inte ett smack på ett företag vars sökmotor verkar vara helt jävla trasig!

Det är nog jobbigt att vara arbetssökande, att få brev hemskickat med "3 jobb matchar din bevakning" gör att ett litet hopp tänds, det hoppet släcks rätt snabbt när jobben visar sig vara utlandsjobb. Samma sak gäller när man söker på era webbplatser.

Ge mig relevanta träffar och går inte det ge mig inget alls!

Vad som väckte min ilska idag, jo den nya webbplatsen CarrerBuilder.se som gör rekalm på TV just nu. Jag surfade in och kollade vad som fanns ledigt i Luleå. Mig veterligen ligger varken Barcelona, Helsingfors eller Köpenhamn ens i Sverige.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

That's what friends are for...

Hörrni kära vänner läs och lär. Se så skaka fram ett jobb till mig nu. Det är tydligen så man gör åt vänner. Bara så ni vet, jag är aningen billigare än hennes vänner, klarar mig på mindre än hälften faktiskt. Jag kan tom tänka mig att gå på intervju och sånt, sådant som hennes vänner slapp.

Google gör som ICA, riktar in sig på dina vanor

Nu har Google laserat sina intressebaserade annonser (AOL och Yahoo använder redan samma system). En cookie placeras hos dig. När du besöker webbplatser som innehåller Googleannonser som medverkar i detta system (de gör alla som inte har valt bort det) så fylls din cookie på med information om vilka sorters webbplatser du besöker. Det finns ca 30 intressekategorier. Du kan även själv gå in och redigera kategorierna eller välja bort att inte delta.

Annonserna som visas med Google AdSense kommer sen vara mer anpassade efter dina intresseområden. Såvida du bara surfar på webbplatser som speglar dina intressen. Även vad du tittar på för videos på YouTube kommer att fylla på dina intressen.

Jag har valt att på Pärlplatsen avstå från att deltaga i de intressebaserade annonserna. Det betyder att annonserna som visas även i fortsättningen kommer vara baserade på innehållet på sidan. Besöken på Pärlplatsen registreras inte heller som intresseområde. Detta för att mina besökare vill bara ha annonser som handlar om det Pärlplatsen handlar om när de är där. De vill inte ha en massa annat, det går de till andra ställen för.

Så om du har ett AdSense-konto och en webbplats, fundera på om du skall vara med i de intressebassrade annonserna eller om dina besökare förväntar sig innehållsbaserade annonser istället.

Funderar du på hur du skall stänga av att bli spårad på detta sätt kan du ex. läsa i NyTeknik. Även om du fått cookien aktiveras den tydligen inte förren du klickar på en första annons. Så nu skall jag ta och klicka på en annons så jag får se vad Google tycker att jag har för intressen :-)

Vad tycker du, är det ett hot mot din integritet? Med tanke på hur många som gormade om hur hemskt det var av ICA att lagra undan vad man handlade för att rikta erbjudanden så borde det väl bli liknande storm nu. ICAs data är relativt skyddat, din dator är mer troligt mindre säker.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Dag 14 i jobbexil, Drupaldags

14Solen skiner ute, det är kallare idag -10 grader. Fick tvinga mig själv att stanna uppe och inte krypa ner i sängen igen. Den kändes lockande. Men nu är jag uppe. Försökt att fippla lite till med iTouchen men den vägrar hitta nät och den vägrar installera applikationerna. Får väl ta en promenad bort till MAX och se om den vill ansluta till deras nät sen. Annars blir det en tur till OnOff där den är köpt, men det får nog bli i morgon i så fall.

Idag har jag inget särskilt på schemat mer än att Vincent skall på karateträning. Fram till skolhämtningen tänkte jag greja lite med Drupalinstallationen. Det brukar lätt kunna uppta en hel dag.

Men först skall jag äta frukost. Blir en microomelett idag också, enkelt och snabbt.

18 mars 2009

Summering av dagen, klantbea

Jag åt en frukost bestående av grova bröd med dijonsenap och prästost, en microomelett och en kopp te. Sen slöade jag framför datorn lite för längre på förmiddagen men släpade mig ut på en promenad runt Svartbyträsket så småningom. Hämtade Herman på vägen, han var inte helt nöjd med att gå hem men vi gick och pratade om lite allt möjligt.

Väl hemma bakade vi en tigerkaka. Han fick slå upp receptet i receptboken, öva på att läsa. Kom fram till att Tigerkaka inte fanns med i receptet så jag bad honom slå upp Sockerkaka istället. han var jätteduktig, det går framåt med de gemena bokstäverna.

Herman fick knäcka äggen och röra om en massa och givetvis smaka på smeten (vi hoppas och tror på salmonellafria ägg).

Medan kakan stod i ugnen fixade jag middag, en köttfärsröra med spagetti. Inte helt olikt det recept Anne hade på sin webb häromdagen.

Jag har bråkat med min iTouch hela dagen och nu på kvällen skulle jag installera Drupal på ett av mina webbkonton. Under installationen var jag tvungen att ta bort en gammal misslyckad installation ur databasen och tänkte inte klart. Jag hade för mig att jag bara hade en gammal testinstallation för Pärlplatsen på servern i övrigt så jag droppade alla tabeller. men när det var klart slog det mig. Jag hade ju testinstallationen för Bodens Busido Center på servern. All data jag lagt in i databasen är nu borta, alla inställningar allt. FAN FAN FAN!! Kommer ta mig minst en vecka att fixa igen. Som tur är har jag alla mallfiler och sånt kvar och lite av informationen finns kvar på den gamla servern.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

iPod Touch aka iTouchhelvetet bråkar, HJÄLP!

Jag blir tokig min iTouch vägrar att ansluta till vårt trådlösa nätverk. Det slutade fungera helt plötsligt. Jag har provat allt känns det som.
  1. Öppnat upp nätverket och kört utan lösen
  2. Tagit bort nätverket och lagt in det igen, dubbel och trippelkollat lösenordet
  3. Gjort reset på nätverksinställningarna
  4. Slagit på MAC-adresskontroll i routern både som öppet och WPA-skyddat nät och lagt in iTouchens MAC-adress
  5. Provat det ovan med och utan vår trådlösa repeater påslagen
  6. Provat med flera olika kanaler
Nu har jag slut på idéer. De få gånger den ens hittar vårt trådlösa nät här hemma, som skickar ut sitt SSID är det med 1 plupps styrka trots att jag befinner mig 5 cm från routerns antenn. Andra trådlösa enheter funkar utan problem här hemma.

Har även problem med iTunes när jag vill föra över applikationer till min iTouch. Får svar från iTunes att min dator inte är autoriserad att överföra filerna till min iTouch men jag har valt att den skall vara autoriserad. Provade att ta bort det och lägga till det igen men ingen skillnad. Har provat att starta om programmet, iTouchen och datorn. Inget hjälper.

HJÄLP! Någon snälla.

Lite info:
iPod Touch 16 GB Modell MA627ZG
Version 2.2.1 (5H11) nyistallerad idag

Router Netgear DG834GT
Firmware: V1.02.04

Wireless Repeater D-link DWL-G710

En trisslott till den som löser felet åt mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Nu vet jag varför ryssarna surar...

...Tingeling snodde ju hela deras pausunderhållning i ESC. Nu måste de planera om. Hitta på något annat än ryska militärer, kosackdansare, röda stjärnor, ryska gummor, billig techno och pinsamma människor i silverkläder.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Förfrusen hand

Blodcirkulationen i min vänsterhand är inte som en skall och en promenad i det soliga men lite blåsiga vädret ställde till det. Trots löparhandskar (ej windstopper) så blev handen förfrusen. Har ingen känsel i flera fingrar. Undra om handen någonsin kommer bli helt återställd efter problemen jag hade i vintras.

Ted Valentin kommer med ny smart tjänst

Teds kartfamilj har utökats igen. Nu med hotellkartan.se. Recensera hotell i hela världen på svenska. Du kan lätt hitta hotell i närheten av dit du skall och det finn kopplingar till bokningservice. Skapa dig en användare och recensera de hotell du varit på.

Själv skall jag hitta ett hotell nära O2 Arena i London.

Kanske har du nytta av någon av Teds andra kartor:
Själv brukar jag använda wifi, café, jobb och sushikartorna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Konverti konverta konvertera-ra...

Igår lyckades jag med konststycket att rippa 16 ljudboksskivor till .mwa istället för mp3. Så jag fick låta datorn stå och konvertera filerna till mp3 hela natten. Nu håller jag på att konvertera från mp3 till m4b så jag kan ha boken som ljudbok i iTouchen. Vilken procedur. Varje katalog motsvarar en cd och varje katalog tar 5 minuter.

Men första cd:n är klar så nu kan jag börja lyssna på Peter Robinsons Kall som graven. Har aldrig läst eller hört någon av honom tidigare. Har heller aldrig lyssnat på Tomas Bolme som uppläsare förut.

Jag återupprepar min begäran från häromdagen, snälla skicka med en engångskod eller nåt så man slipper sitta och rippa och konvertera. Ge mig möjlighet att ladda ner filerna i alla fall en gång.

För jag är såld på ljudböcker för tillfället, motionen går lätt, tom städning blir nästan roligt med en bra bok i lurarna. Men det känns oerhört traggligt att behöva lägga timmar på att få ner boken i spelaren. Bonnier har en liten hjälp-pdf om hur man får in deras ljudböcker i sin iPod men de gör så att man lägger till det som musik och det vill man inte ha. Man vill ju kunna stanna mitt i en fil, fortsätta där man var bläddra i kapitlen mm. Plus att jag vill ha ljudböcker under den funktionen inte bland musiken.

Uppdatring:Rolf säger att det går att ställa in i iTunes per spår att den skall komma ihåg var man befinner sig "Remenber playback position" det löser ju i alla fall problemet att inte kunna stanna mitt i ett kapitel, stänga av och sen fortsätta där man var. Däremot hamnar böckerna fortfarande bland musiken. Jag antar att valet "Skip while shuffling" gör att filen inte hamnar mitt i en shuffle men om man börjar på låt 1 och sen spelar sig igenom hela innehållet kommer de då med?

Uppdatering 2:Nu när jag äntligen är klar har jag fått lära mig att man kan flytta MP3:or till Audiobooks direkt:
  1. Lägg till dina MP3-filer till ditt iTunes-bibliotek.
  2. Markera filerna som du vill lägga in under Audiobooks, tryck Ctrl + I (eller högerklicka på filerna, och välj “Get info”), för att få upp informations-rutan. Acceptera eventuell varningsdialog om att du redigerar information om flera filer samtidigt.
  3. Öppna fliken “Option”, och välj alternativet “Audiobook” under rubriken “Media Kind”.
Kunde ingen kläckt ur sig det igår, trodde Bloggy var fullt av iPhonenördar ;-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,