17 augusti 2015

Dag 229 - Rätt ut i jungeln

Lät dagens bild bli en som togs under natten. Fick norrskensvarning på twitter så jag chansade och ställde ut kameran utanför fönstret på att ta en bild i minuten i 4 timmar. ISO 500 bara och 15 sekunders slutartid. Inser nu i efterhand att jag borde dragit upp ISO och ner på slutartiden men men jag tyckte det var ganska ljust ute. Klockan 01:36:01fångades bilden jag valde ut som dagens bild. En svag grön strimma på himlen över gula lampor på andra sidan sjön. Såg sedan på Instagram att vid Storforsen hade man fångat riktigt fin norrsken och även ute på Bjuröklubb. Tänk att norrskenssäsongen redan dragit igång. Härligt!
När jag hade fixat fotot och lagt ut det på G+ mm så gick jag och handlade frukost och satte mig på altanen med den. Jasha fick vara ute med mig utan koppel en stund, smet iväg lit då och då så jag fick springa efter men låg mest och var söt på altanen.
Läste en stund innan jag gick ut på en promenad. Bestämde mig för att gå runt Storavans och Nedre Avans våtmarksområde för att få lite omväxling. Det visade sig vara ett dåligt val för stigen på vänstra sidan av Storavan var rejält igenväxt, fick vada fram i meterhöga brännässlor och brände mig på både armar och ben. Inte kul, det kliar som attan nu. Så här såg det ut, ni ser väl stigen?
Det var skönt att få gå in i stan sen.
Gick sen in till stan och tog en smoothie på Oregano innan jag gick hem via ICA för att komplettera några grejer till middagen. Hade promenerat 12,86 km, bra start på veckan.
Väl hemma satte jag mig på trappan i solen och läste och knaprade isbitar. Katterna var ute så jag tog Emilian på en liten promenad vid sjön. Sen däckade jag på sängen en halvtimme innan jag stekte bacon till middag. Henrik var och tränade och Vincent var och tittade på någon träning så jag och Herman fick äta själva. Gjorde en god tomatsallad till och glutenfri pasta. Jag verkligen älskar knaperstekt bacon.

Nu skall jag krypa upp i soffan med en kopp te och någon magasin i Readlyappen på paddan. Får se om jag klarar av att läsa i det formatet annars får det väl bli min bok igen.

Inga kommentarer: