13 augusti 2015

Dag 225 - Att vara hemma och promenera

Sovmorgon till 10, jösses så skönt men samtidig lite ågren över att ha sovit bort hela den fina morgonen när jag såg hur fint vädret var ute. Duschade och tog på mig en känning jag köpte i våras men helt glömt bort. Satte mig i solen på den lilla altanen på sidan av huset och åt min frukost tillsammans med karaktärerna i boken. Vansinnigt skönt i solen trots rätt rejäla vindar.

Fixade de sista av dagens bilder som blivit liggande medan jag var på gående fot innan jag packade min lilla dagrygga och skulle gå in till stan för en fika med min bok.

Mina fötter är kritvita mot mina hyfsat bruna ben, har en fin caminosolbränna.
Men när jag kom ut på gatan bestämde jag mig för att först gå åt andra hållet, en liten omväg skulle inte skada. Vädret var som gjort för promenerande. Efter ett tag gick jag ner till vattnet och gick längst med sjön. Längst bort på Torpgärdan hade någon klippt med åkgräsklippare så stigen var riktigt bred genom gräset. Stannade och fotade nere vid sjön. Det får bli dagens bild. Det finns rätt fina vyer hemma också.
Istället för att vända om och gå vägen tillbaka mot stan fortsatte jag bortåt genom villakvarteren och bort över till Bränslan, gick sedan via Bodsvedjan mot stan. Kom på att jag ju skulle passera Ruter Retro på vägen och började gå mot det tills jag kom på att jag inte hade några kontanter med mig. Ut till vägen igen och svängde ner vid de gamla militärhusen. Hittade en stig jag aldrig gått på och hamnade på ett löpspår jag inte visste fanns. Kom ut vid Sveafältet och vek av in mot stan.

Köpte en räkmacka och fika på Opalen och satt där och läste min bok en stund. Hade först tänkt fika på Hanssons eftersom de har en rökfri uteservering men allt deras glutenfria är Delicatosortiment. Frågade varför de inte kan baka något utan mjöl och hon menade att då får de inte kalla det glutenfritt, nä men de kan ju upplysa att det är bakat utan mjöl för oss som inte har en allvarlig celikali. Dessutom är ju deras Delicatobakverk inte heller glutenfria om de har dem uppackade bland de andra bakverken och man använder samma spadar/tänger.

Efter fikat svängde jag in på H&M och på KappAhl för att se om jag kunde hitta mig lite byxor men det är fortfarande ett eländigt mode med korta brallor. Vill ha fullängd på mina byxor.

Kom hem efter 12,47 km och läste ut boken liggandes i sängen sen blev det dags att åka och handla och laga mat. Gjorde köttfärsröra med kål idag. Gott.
Fixade i ordning alla GPS-loggar så jag kan tagga foton i morgon (måste fixa om alla dagens bilder så jag väntade med att lägga upp dem). Räknade ihop hela #camino2015 och caminovandringen var 621,97 km plus att jag promenerade 48,67 km i städerna. Gav ett fint plus på #365mil.

Tjuvläste jobbmailen idag och insåg att jag nog kan vara ledig nästa vecka också eftersom det jag skulle jobba med verkar ha blivit inställt.


Inga kommentarer: