12 augusti 2015

Dag 224 - Hemma igen

Vaknade av att larmet tjöt i mobilen. Jag brukar alltid sova väldigt oroligt när jag skall iväg någonstans men nu vaknade jag i samma position som jag somnat. Dvs jag måste ha tvärdäckat och sovit väldigt djupt. Tyvärr hade mitt MS Band fått slut på ström på vägen till Madrid så jag kunde inte få se någon logg.

Gick upp och gjorde mig i ordning, tog på nya rena kläder och kände mig hyfsat representabel för att flyga på en delsträcka som ingen känner igen en sliten santiagopilgrim på. Vi var 4 stycken som skulle med bussen, 2 spanjorskor och en japanska som också såg ut att ha vandrat, hon var fortfarande ifört vandringskläder. I bussen frågande jag japanskan vilken camino hon gått, då vände sig den ena spanska kvinnan om om sa typ "men duh till Santiago såklart" som om jag var helt dum i hela huvudet. Förklarade att jag hade full koll på att de flesta leder går just dit men att det faktiskt finns flera av vilka jag själv gått ett flertal av dem och nu ville veta vilken av lederna kvinnan gått. Spanjorskan snörpte på munnen och vände sig bort och japanskan svarade att hån gått franska leden. Vi pratade lite om hur det var att vandra och snart var jag tillbaka på flygplatsen.

Var där i så god tid att mitt plan ännu inte fått en gate så jag satte mig på ett av fiken och tog en fruktsallad, en yoghurt och en te för endast €10. Varför är det så sjukt dyrt på flygplatser.

Köpte rom till sambon, choklad till Vincent och klubbor till Herman, läste min bok och vips hade tiden flugit iväg och det var dags att gå ombord på planet som skulle ta mig till Helsingfors. Hamnade på rad 5 och businessclass satt på 1-4 vilket innebar att jag hade ett jäkla skynke i nyllet hela resan. Läste ca halva resan och sov andra halvan.  tryckte i mig lite kakor hag hade i väskan. Vi landande efter 3,5 timmar. Nu var det bara 3 timmar att sitta på flygplats igen kvar samt en flygning till Luleå.

Läste och gick och åt lunch, en helt ok burgare med mos. Heja Finland, nästan all mat på restaurangens meny gick att få glutenfri. Gick genom taxfree och köpte en flaska portvin och choklad till våra underbara grannar. Läste lite mer. Det var busstransfer ut till ett pyttelitet propellerplan. Gulp! Jag som verkligen ogillar att flyga ogillar de små planen extra mycket.

Ombord på planet drack jag lite blåbärsjuice och läste en kort stund men ögonen gick i kors så jag lade ner boken och satte min sjal mot väggen som kudde och däckade. Sov tills de talade om att vi snart skulle landa. Hade bokat flygtaxi hem när jag var i Helsingfors så det var bara att gå raka vägen till taxi och åka hem.

Grannen mötte mig på gatan och frågade om jag hade några skavsår. Han fick presenterna som tack för allt de gjort för oss under sommaren.

Bara Herman var hemma, han hade skippat träningen idag. Han tycker sommarträningen på friidrotten är tråkig de springer nästan aldrig det är mest lek och spjutkatsning. Det var ju tur för mig eftersom jag inte hade någon nyckel.

Det fanns ingen mat hemma så vi gick till affären och handlade innan vi lagade lax, sallad, potatismos och gräddfilssås. Gud så gott det var. Nu är jag äckelmätt och sitter och försöker sortera mina foton. Skall lägga in dem i rätt blogginlägg under morgondagen. Skall se om jag lyckas få in alla dagens bild ikväll eller om jag somnar innan dess. Är så trött.

Men dagens bild får bli ett porträtt i kvällsljuset på Herman som jag tog när vi skulle gå till ICA.

Inga kommentarer: