27 augusti 2015

Dag 239 - Tidig morgon och inte så sen kväll

Sov galet oroligt trots väldigt många satta larm. Klev upp 04:00 och gjorde mig i ordning och packade det sista. 04:30 kom taxin som tog mig till flygplatsen. En lite pratglad taxichaufför fram till Sävast där en bekant, sonens före detta friidrottstränare, klev på. Vi var alla trötta och försökte sova. Lyckades nästan somna men vips var vi framme.

Mötte upp mina kollegor och vi checkade in. Gick upp till restaurangen men där fanns inget för mig, vi slog oss ner och väntade på avgång. Jag höll koll på folket i utgången, men de satt stilla. Men plötsligt säger mig chef att vi nog måste skynda oss. Han såg lamporna vid utgången blinka "boarding". Vi rafsade ihop våra saker och gick ombord.

Flygresan ner till Stockholm gick bra, det var en så mjuk landning att jag inte märkte av den alls. Lyckades sova största delen av resan. Skönt. När vi hade fått bagaget blev det Arlanda express in till stan där vi gick på Smørrebrød (vet inte om stället heter det men det var det enda jag såg skrivet stort någonstas på stället) för frukost. De hade glutenfritt. Gjorde mig en riktigt god ägg och kaviarmacka och dessutom hade de bra te. Sen gick jag ut i det lite grå vädret till vår samlingsplats för bussen och träffade några av kollegorna från Göteborg och Skellefteå. Bussen kom och vi åkte mot vårt hemliga mål. Satt bredvid kollega som bott i Stockholm så han trodde vi var på väg ut mot kusten. Vi passerade ormhuvudena i Orminge i en rondell, häftiga.

Sen svängde vi upp mot Hasseludden och Yasuragi. Där skulle vi vara till i morgon. Kickoff (eller kickstart som anordnaren kallade det) med vår enhet på jobbet. Vi avverkade vad som hänt sen i januari och lite om vad som skall hända framåt. Åt en lunch som hade varit god om det inte varit koriander i den. Grupparbeten och tävlingslekar väntade efter maten. Jag har så svårt för de där lekarna, alltid löjligt mycket fusk och trams, inte min grej alls.

Sen var det fri tid. En del valde att stanna i baren andra ville bada. Jag kollade om det fanns några behandlingar att få men det var rät fullt. Hade vi vetat innan att vi skulle dig hade vi hunnit boka. Så jag valde att gå att bada med en av mina kollegor som jag delad rum med. Jag är inte mycket för bad med kollegor rent allmänt, tycker det är en konstig form av umgänge och dessutom är jag ju ganska känslig mot klor. Jag och kollegan gick igenom tvagningsprocessen, satte oss i ett av de varma badet i tvagningsrummet innan vi tog oss ut till poolerna utomhus. Där träffade vi på de andra och satt och pratade ett par timmar i värmen. Ute började det regna. Kände att jag svettades en hel del och borde nog ha druckit mer. När det var en timme kvar till middag så tog jag och kollegan ett fish spa på vägen tillbaka till rummet. Vi betalade för 10 minuter men fick nog sitta närmare 20 minuter. Jösses vad det kittlade när jag stoppade ner fötterna och en fisk bet sig fast mellan stortån och den bredvid direkt. Men efter ett tag kändes det mer som när benen/fötterna är på väg att somna, liksom bubblade i foten. Jag kunde inte titta på mina fötter med fiskarna men titta på kollegans gick bra. Fiskarna åt även upp död och torr hud på mina vadet. Jättebra. Fötterna blev lenare.

Sen gick vi till rummet och fixade till oss. Jag tog på mig min randiga neoprenklänning den fick duga för business casual. Sen fick vi en fantastisk middag. Magisk sushi och sen en fantastiskt, perfekt tillagad medium-rare entrecôte.

Till efterrätt åt de andra någon form av mousse medan jag fick en magiskt god glutenfri brownie och mangosorbet som var så otroligt god. Måste säga att maten på Yasuragi är väl värt ett besök. Fotade lite under middagen och ett porträtt på min kollega Linnea som satt mitt emot mig med sin bästa vän Jerry får bli dagens bild. Linnea doftar på vinet för att berätta för Jerry vad hon känner. Önskar att jag fått med mer av hennes andra axel och mindre av bordsgrannens men satt lite dumt till. Borde jag ha beskurit den så han försvann tillsammans med lite av flaskorna på bordet? Jag vet ju att hon tittar på Jerry men en annan betraktare kan få fundera på vem hon har ögonkontakten med.
Efter middagen hade jag uppdraget att ta ett gruppfoto. Det var svårt att hitta en plats som var ljus nog och jag hade ju bara kamera och stativ med mig, äger ju inga lampor och annat sådant sådant där. Bilen blev inte toppenbra men den får duga. Fick inte alla att tränga ihop sig så mycket som jag ville tyvärr så lite av sidan om väggen vi stod mot kom med. Jag ser helt hoptryckt ut (och helt galen) och jag kunde inte åtgärda att 2 kollegor fick haröron av en tredje och en fjärde eftersom jag inte var bakom kameran.
Efter bilden pratade jag lite med mina kollegor innan jag gick i säng före klockan 12.

Inga kommentarer: