16 augusti 2015

Dag 228 - Fikabesök

Vaknade av att ett larm tjöt kl 8. Det var jag som hade slagit igång min jobbtelefon i går och glömt bort att den hade ett larm inställt kl 8. Klantigt. Kunde inte somna om. Hade tokont i magen så jag klev upp och fixade mig frukost på altanen. Sen blev jag sittande med en kopp te till och en låda isbitar. Läste ut min bok. Avverkar böcker på löpande band just nu. Påbörjade direkt en ny bok Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe. Fick även städa yttertrappan, hade glömt bort att jag ställde ut en påse med kycklingrens där igår. Skatorna hade fått upp påsen och spritt ut innehållet över hela trappan.

Strax efter 11 drog jag på mig sandalerna och satte lilla ryggan på ryggen och gick ut på en promenad. Frågade sambon om han ville med men icke det. Fick ett SMS från Anders som frågade om vi kunde ses på fika idag. Sa att de var välkomna till Boden, vi skulle ses på Tingshuset när de hade flyttat klart lite möbler.

Skuttade över vägen och tog ett foto över sjön från en vinkel jag aldrig fotat från förut. Den får vara dagens bild.
Fotade lite vid järnvägen. Gick bortåt Avans våtmarker och fotade utöver sjön och när jag var som längst bort hörde Anders av sig och sa att de var klara med det som de skulle göra. Tolkade det som att de var på väg mot Boden nu och skyndade mig att vända om och styra stegen mot stan. Stressade på lite eftersom det bara tar 30 minuter att åka hit och jag nog var 40 minuter från Tingshuset men stannade och fotade några små blommor. När jag var framme kom ett nytt SMS som sa att nu skulle de åka från Luleå. Hepp nu hade jag alltså 30 minter att fördriva så jag knatade lite fram och tillbaka i närheten och när jag befann mig precis nedanför caféet på cykelvägen kom ett SMS om att de var framme. Behövde bara gå upp för backen. Han gå 8 km innan de kom så 2 hem så skulle i alla fall milen vara fixad men jag behövde ju nästan 12 km för att nå veckans 7-milsmål.
Trevligt med fikasällskap, längesedan jag träffade dem nu. Vi satt i nästan 2 timmar innan Anders blev rastlös och ville hemåt, gissar att det var något programmeringsproblem som låg och gnagde i skallen :-)  Vi sa adjö och jag gick hem.

Väl hemma efter 10,86 km väckte jag Herman som fortfarande låg och sov, skällde lite på sambon för att han inte hade någon koll på att ungen inte klivit upp. Satte jag mig på trappan meden islåda och läste min bok. Njöt av värmen. Sen kom jag på att mat är nog bra att ha i magen innan vi skulle på match i Öjebyn så jag värmde upp kålröran som jag gjorde häromdagen och tog med mig ut på trappan. Emilian som också var ute tittade konstigt på mig när jag satt där och åt.

Sen var det dags att åka till Sävast för att se om någon ville åka i vår bil till Öjebyn men idag verkade alla ha skjuts så ett långt pärlband av bilar for mot Öjebyn. När vi kom fram började det bli kyligt så jag drog på mig min fleecejacka och tog med mig Henrik på en promenad i kyrkbyn. Först gick vi åt fel håll och kom in några meter på en uppfart, jag trodde vägen svängde där men icke. Vi vände om och då kom en man ut och hojtade att vi inte skulle gena där i fortsättningen. Trevligt:-/ Han måste ha missat att vi kom från gatan och vände om när vi såg att det inte fanns någon väg och trott att vi kommit från andra hållet och genat över hans tomt. Jag var alldeles uppblåst i magen och hade jätteont, Henrik blev sur för att jag fes. Vad fan skall jag göra då när magen är som en spärrballong, magsyran är uppe halsen hela tiden och jag mår piss. Vara fina damen och hålla tillbaka. Tyvärr det går inte alltid. Förstår att det inte är så trevligt men vi var utomhus. Herregud. Äta kålröra kanske inte var det smartaste av mig dock.Vi gick 2,5 km och rundan ser ut som vi försökt rita någon hällristningsfigur.
När det drog ihop sig till match köpte jag en kopp te, tyvärr hade de bara Yellow Label det fräter ju som syra i magen :-/ Satte fast benen på zip-offbyxorna och hämtade en fleecefilt och en yllesjal i bilen. Kändes som om det kunde bli kallt ikväll och det blev det när solen började dala. Pratade med tränarens fru som berättade att Vincent storspelat och räddat straffar under turneringen de spelade medan jag var borta. Hade tydligen missat något.

Vincent var målvakt idag under matchen och hans lag började som vanligt väldigt passivt och lät motståndarna styra men efter att det hade blivit en frispark och motståndarna gjort mål vaknade de till och spelade riktigt bra idag. Lyckades sätta ett mål och matchen slutade tillslut oavgjort. Nummer 16 i motståndarlaget spelade konstant riktigt fult, knuffades i ryggen bakifrån mer än en gång, fattar inte varför domaren inte gav honom ett gult kort. Han hade tydligen varit så på turneringen också. Trist beteende tycker jag.
Medan Vincent gick och duschade så gick vi till bilen och värmde oss. Hade ingen känsel i fingrarna som dessutom började tokvärka, bra kombination. Men efter ett tag återfick jag blodcirkulation och vi hämtade upp Vincent utanför omklädningsrummet och körde hemåt. Henrik och Vincent röstade på McDonald's som middag så jag gick med på det. Himlen var vacker och dimma låg på ängarna, hade gärna stannat och fotat men nu är det 2+1-väg hela vägen från Piteå, finns ingenstans att stanna i vägrenen längre.

På Donken köpte jag en El Maco men kryddan innehåller vetemjöl så jag fick bara burgare med vanliga pommes. Mina pommes var ljumna, mjuka, sladdriga, som i Spanien/Portugal. Fruktansvärda, burgaren verkade ha ett för litet bröd och snart hade jag allt innehåll i pappret istället för mellan bröden. Fick ingen is i min läsk heller. Skitmat helt enkelt. Blä. Åt inte upp. Blev bara äcklad. Körde hem halvhungrig och sur istället.

Hemma knaprade jag mer is och satte mig giv datorn för att fixa bilderna ovan. Nu skall jag sova "tidigt".

Inga kommentarer: