22 augusti 2015

Dag 234 - En orädd skarv

Låg på sängen och försökte läsa igår kväll, ögonen gick i kors hela tiden. Då plinagade mobilen till, ett SMS. Fick frågan om jag kan komma och hjälpa till i administrativa ledningen för Missing People kl 18-> natten. Akut brist på folk i Luleå idag, det kan vara som ett inskolningspass/pryo. Jupps det kunde jag, är ju kvällsmänniska och har rätt bra koll. Dessutom skulle det ju finnas folk med koll. Så hela dagen idag har mer eller mindre gått i väntan på att det skall bli kväll. För tyvärr vaknade jag med fruktansvärd värk i varenda led, fötterna värst. Det gjorde att det inte blev någon promenad idag och inte heller något sök för min del. Ville bara ligga på sängen och gråta så ont hade jag.

Men Vincent ville ha skjuts och hämtning i Sävast för match så jag fick ju släpa mig upp och äta frukost och medan jag väntade på att han skulle vara klar med med matchen så målade jag naglarna och läste ut min bok.

Sen var min plan att gå en liten kort promenad (2,5 km) till Ruter Retro för att fika lite men ingen var sugen på att följa med. Då såg jag skarven kravla sig upp ur vattnet upp på grannens brygga. Jag slet åt mig kameran och stativet och smög ut, smög sakta ner till bryggan och lyckades krypa ut på bryggan med kameran och fota lite. Den blev skrämd efter en stund och hoppade i vattnet. Jag gick ifrån bryggan och väntade och efter en stund hoppade den upp igen, satte sig och torkade vingarna och satt där sen och njöt i solen. Denna gång kom jag ännu närmare. Tackade fågeln för att den ställt upp och gick upp till huset. Fixade bilderna valde denna första som dagens bild.
Om jag låter vinden blåsa genom vingarna kanske ingen känner svettdoften?
Här är några andra bilder på fågeln.
Alltså vad vill du?
Ingen snygging där!
Ingen snygging där!
Men alltså vad är det som är där borta?
Fick med mig Henrik och Herman till att åka på Café Rävasten och vi satte oss i en varm bil och åkte dit. Men de hade stängt för säsongen :-( Slutade med att vi åkte på café Tingshuset och inte mig emot, bra veranda i solen och gott gluten- och laktosfritt fika. Men dit hade vi kunnat gå.

Åkte hem via ICA och köpte mat som de andra kan laga när jag åkt till Gammelstad. Själv tog jag några mackor med salami och potatissallad samt smörgåsgurka. När klockan var nästan 17 hade fortfarande ingen info om kvällsök kommit. Funderade på att ta en promenad i och med att värsta akuta värken lagt sig av att faktiskt vara ute i solen och värmen men insåg att jag ju måste åka senast 17:40 och måste hinna äta innan det. Satte mig på trappan med Pappersstäder i bokform istället. Herman hade den så den får väl bli sista sommarboken. Kan både läsa och lyssna. Måste bara lyckas spola fram till där jag är. Önskar ibland att ljudboksappar kunde spola till ett visst kapitel. I Storytel funkar det om boken även finns som e-bok, då synkar det. Men tänk om i alla fall kapitlen kunde ha ex en QR-kod i boken, det vore smutt. 

Sen åt jag några mackor och gjorde några att ta med till Kyrkbyn innan jag kollade mobilen och hade fått ett SMS om att söket skulle fortsätta så länge det fanns folk. Dags att åka på inskolning med andra ord. När jag kom dit så varv en tapper skara på några sökare ute och jag hade tid att bekanta mig med de andra i administrativa ledningen. Trevligt folk från Kalix. Vi skickade ut gruppen på nytt och tog emot parcopterkillarna. Eftersom bara en ny sökare dök upp så blev det en väldigt lugn inskolning för mig. Hoppas få vara med någon mer halvlugn dag, sen är det utbildning som gäller. Vi kunde fara hem redan kl 22 idag och det är ju både skönt och sorgligt. Skönt för då kan man komma i säng tidigt men sorgligt för att det är så få som ställer upp och söker, varför, är det för att lokaltidningarna plockat bort nyheten om att hon är försvunnen från sina förstasidor på webben och att de skrev att hon kanske var i Västerbotten? Idag kom hemmer inget påminnnelse-SMS om kvällssök vilket jag tror var synd. Sen så drog väl Musikens Makt en del folk i Luleå också.

Hoppas på mer folk i morgon, då pågår söket 9-18 minst. Jag hoppas innerligt att vi kan hitta den försvunna damen. Om någon som bor i närheten av Kyrkbyn (typ inom 10-mils radie) läser bloggen så snälla ta er till Kyrkbyn och hjälp till för både hennes och de anhörigas skull.

Inga kommentarer: