15 augusti 2015

Dag 227 - Benen bara vill gå

Sov länge idag också och frukost på altanen, tänk om det kunde vara sommar jämt. Älskar att äta frukosten ute. Satt där med min nya bok Señor Peregrino och bara njöt. Gick in och fixade lite med GPS-loggarna kopplat till fotona för #camino2015. Henrik gav sig ut och cyklade med några kompisar och jag drog på mig t-shirt och shorts för att ta en promenad. Kom ut och kom på att jag ville ha ljudbok med mig, gick in igen och fixade men blev sittande inne en timme. Lat.

Men när jag väl tog mig ut igen trampade fötterna på bra, nästan maniskt, det var som om benen längtat ut. När jag nästan gått en mil ville jag fika, styrde stegen mot Café Tingshuset och stod utanför efter nästan prick en mil för att upptäcka att idag var det stängt pga bokning. Säkert ett bröllop eller begravning, det ligger ju bredvid kyrkan. Trist för mig, trampade hemåt via stan där jag fixade nano-SIM till Vincent och kom hem efter 12,74 km och ett kort på en bro senare. Kortet på bron får bli dagens bild.
Precis när jag tagit kortet och stoppat ner kameran kom en eka glidande förbi. Han ta ett mobilkort. Alltså kameran i iPhone 4S är så sjukt dålig jämfört med den i Sony Xperia Z3 Compact ångrar att jag lovade bort telefonen till Vincent. Funderar på att köpa mig en själv. De kostar ju "bara 4000". Vincent är då sjukt nöjd med sin nya telefon.
När jag kom hem var jag grymt fikasugen så jag frågade Herman om han ville åka med till Rävasten och det ville han. Vincent var med en kompis och kollade på Lilla-VM som deras lag åkt ut ur så istället hejade de på ett av de andra Bodenlagen som var med. Fint tycker jag. Jag och Herman slappade i solen utanför Rävasten, han löste kub och jag läste min bok. Señor Peregrino började precis berätta om sin vandring på Camino Francés när Herman ville åka hem igen. Jag hade kunnat ligga kvar där på soffan hur länge som helst i solen med min bok.
Vi åkte och köpte ingredienser till en ljummen potatis- och kycklingsallad. Pratade en stund med Tiggerskan utanför ICA. Hon har suttit där några månader nu. Hon pratar bra engelska och är alltid så trevlig. Gillar henne och när jag får tid slår jag min ner och växlar några ord med henne. Hon hade saknat mig när jag var och vandrade. Brukar köpa mat och sticka åt henne en 100-lapp då och då. Hon fick mina kvarvarande euro när jag kom hem från Spanien. Hemma har hon 5 barn som bor med hennes mamma i norra Rumänien. Hon är här med sin far.

Herman hjälpte till med att rensa den grillade kycklingen och jag skar grönsaker. Henrik och Vincent kom hem lagom till middagen. Sen blev jag sittande med att se till att alla mina foton har geotaggar. Redigeringen och skriva klart blogginläggen kommer ta sin tid har jag insett. Men det får ta den tid det tar.

Magkatarren jävlas som attan och jag vet inte riktigt vad jag skall ta mig till. Han inte till vårdcentralen idag heller för att ta mitt HB-värde, måste ta mig dit till på måndag.

Förresten börjar mörkret komma tillbaka det gillar jag. Kan jag få varm morgon med altanhäng och sen mörk kväll, gärna med norrsken?

Inga kommentarer: