02 oktober 2008

Mirakel?

Har skrivit tidigare att jag ogillar kvällstidningarnas bruk av barn i tragedier. Om bilar krockat och passagerare dött så skriver de gärna ut hur många av dem som var barn eller ännu hellre använder det i rubriken osv...

Idag prövar Expressen ett nytt grepp:

Mirakelräddadad baby? Ingen av de 9 passagerarna dog i den otäcka kraschen, inte ens det lilla spädbarnet! Fanns det anledning att tro att barnet skulle ha dött, var det löst i bilen istället för ordentligt fastbältat i ett babyskydd? Fick den otroligt duktiga räddningspersonalen kämpa med att få barnet att överleva och som genom ett under klarade det sig?

Vari ligger miraklet? Det svarar inte artikeln på.

När jag läste rubriken första gången såg ja framför mig hur ett spädbarn i en barnvagn blir påkörd 4 gånger och studsar som en flipperkula i trafiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

/Dr. Peter Parnes sa...

Varför läser du Pravda^2 om du bara blir upprörs på allt de skriver där? ;)
Skulle du inte må bättre om du undvek att läsa de så kallade tidningarna?

Béatrice sa...

Så i din värld skall man bara undvika allt man tycker är galet, istället för att peka ut att saker och ting borde förändras (enligt min humla i alla fall)?

Eller vänta nu du verkar ju irriterad över mina val av ämnen och du påpekar hur det borde vara alltså faller du i samma spår själv.

/Dr. Peter Parnes sa...

Nej man skall inte undvika det man tycker är galet, tvärtom, men om man inte tycker det är rätt så skall man göra något åt det. Att bara gnälla ger inte mycket.

Och du tolkar helt rätt att jag hamnar i fällan själv kanske men jag skriver inte om det på min blog utan lämnar en kommentar till dig i hopp om att det skall bli bättre under förutsättning att du håller med om att det är fel.

Béatrice sa...

Visst kan jag maila journalisten och påpeka att deras journalistiska grepp är förkastliga. Men att skriva i bloggen är ibland lika effektivt i alla fall de gånger som bloggposten hamnar i listan över bloggposter om artikeln. Dock var det inte något sådant till just denna artikel. Om man mailar en journalist/ansvarig utgivare direkt får man väldigt sällan någon respons.

Innan jag hade bloggen skrev jag på Mediekritik.se som tyvärr inte används längre. Där fick man respons från journalisterna och diskussioner kring saker och ting uppstod.

Och det är min blogg så jag gnäller bäst jag vill, jag är en gnällig person. Får väl börja tagga med "Gnäll" och sen kan du på något sätt filtrera bort de inläggen :-)

När det gäller andra saker har jag ju både gnällt i bloggen och mailat de jag varit irriterade på, ex. GB.