02 oktober 2008

Ok vad är det nya?

Läser lite här och var om hajpade Spotify. Nu senast hos deep som är så glad över att ha fått en inbjudan och IDG har det som huvudnyhet i dagen mailutskick. Men vad är det revolutionerande som gör att alla verkar dräggla? Jag har använt last.fm i flera år (numer även betalande medlem) och innan det Pandora och förstår inte hur Spotify skulle kunna vara något helt nytt som man läääängtar efter.

Det här med gemensamma spellistor låter förvisso riktigt kul, det saknar jag hos last.fm, men i övrigt vad är det som är så nytt? Bisonbloggen har en postning om själva tjänsten men jag får fortfarande inget grepp om vad den innehåller som kommer revelutionera mitt musiklyssnande.

Så eftersom jag inte fått någon av de så tydligt hett eftertraktade inbjudningarna så får jag vara ovetande om vad som kommer att komma ett tag till.Men nyfiken är jag ju på vad som gör det så otroligt hajpat. Bara buzz för att lansera tjänsten och tjäna pengar eller innehåller den faktiskt något som inte redan finns?

Last.fm var en liten revolution för min egen del, plötsligt fick jag upp öronen för musik jag aldrig annars skulle lyssnat på, de underliga musikmixarna mina kompisar och grannar lyssnar på har definitivt breddat mitt eget musikbibliotek.

Får ta och plöja spotify-bloggen och se om jag kan hitta revolutionen.

Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

Ann sa...

Ha, nu är jag lost! Hittar till Jogli, och tycker att den är trevlig. Hur funkar de andra?

Béatrice sa...

Jogli?

last.fm är det jag själv använder. Där scrobblas allt man lyssnar på och utifrån det du brukar lyssna på i ex. din ipod, i WMP eller iTunes så får du personlig radiokanal. Din profil syncas ihop med andras och du får musikaliska grannar vars musik du kan lyssna på. Du kan bygga favoritlistor, lyssna p åandras listor och lyssna på konpisars radio. Plus en massa annat.

Nu skall jag kika på det du tipsade om.

Béatrice sa...

Glömde ju, man kan skriva in en artist/grupp eller en genre odl. så får man lyssna på musik som liknar gruppen/artisten eller tillhör genren.b