13 mars 2009

Dag 10 i jobbexil, solen tittar fram

10Satte mig och åt frukost direkt efter lämning av barnen. Sovrumsdörren är stängd och jag skall INTE lägga mig på sängen och bara blunda lite. Skall försöka ta mig ut på någon form av motion. Känner mig väldigt seg dock, funderar på om mina blodvärden är på väg att dala eller om det är något annat som härjar i kroppen.

Idag skall jag till Synsam och träffa Polaris Eyewares designer och utforma ett par glasögon som passar mig. Jag hittar inget i bågväg som passar mitt smala ansiktet. Jo ett par hittade jag men de fanns bara i en bajsbrun/vit färg eller mörkt cerise inte mina favoritval direkt. Kanske borde passa på att klippa mig också, har nada frisyr för tillfället. Får se vad jag hinner innan barnen skall hämtas från skolan.

Det ser ut som solen håller på att titta fram, bådar gått för dagen. Förhoppningsvis stannar den framme så att det inte är som i måndags, kanonfint väder fram till 10 sen blåsigt och mulet resten av dagen.

Vi kanske får vår här också så småningom. Ett tydligt vårtecken var i alla fall att jag fick årets sedvanliga 1:a aprilskämt, Däckia däckbyteskallelse till 1:a april. Denna gången funderade deras webbsida så jag slapp ringa men förra året var samtalet ett stort skämt. Ringde deras kundtjänst några dagar innan 1 april för att ändra min tid, det var ju massor av snö i trädgården och vägarna fortfarande snöiga. Hamnade hos någon yrvaken person i Skåne (eller ja hon pratade skånska i alla fall).

Jag: Hej, jag skulle vilja ändra min tid för däckbyte (uppger mitt bokningsnummer mm) då 1:a april är på tok för tidigt.

Däckia: Nä man får köra på sommardäck 1:a april.

Jag: Jag bor i Boden, vi kan knappast ha sommardäck 1 april, kan jag få en senare mer passande tid?

Däckia: 11 april passar det?

Jag: Nej det är också för tidigt.

Däckia: Nej inte finns det snö kvar i mitten av april! Irriterad ton.

Jag: Boden ligger ca 15 mil från Polcirkeln, vi är glada om alla snöhögar är borta till midsommar. Finns det några tider i slutet av april, då brukar vägarna vara bara och det snöar sällan.

Däckia: Alltså det är jättefullt på verkstan i Boden då, kan du inte ta din tid 1 april istället då har de nästan inga inbokade.

Jag:
Du avboka min tid jag bokar hos verkstaden direkt, hejdå!

Däckverkstadsbokare borde ha obligatorisk praktik i norra Sverige.

Nu skall jag skriva några jobbansökningar till och läsa ComputerSweden (även om det mesta redan är läst på webben känns det som).

Ha en bra dag!

4 kommentarer:

Peter Parnes sa...

men det är väl ganska lite snö på vägarna då. De större vägarna i Luleå är i alla fall svarta och fina redan.

Béatrice Karjalainen sa...

Större vägar brukar vara snöfria ja. men ex vår gata var inte snöfri, den plogas så sällan att vi har rätt välpackad snö på den vilket leder till ett par dm slask ett bra tag. Dessutom om man åker ut på någon skogsväg härikring brukar de ha snö kvar plus att det inte är ovanligt att det kommer några dagar med snöväder. Jag gjorde misstaget att byta till sommardäck 1 april ett år vilket gjorde att jag inte vågade mig ut med bilen på 2 veckor eftersom det kom snö.

Anonym sa...

Haha, jag säger då det, tur jag inte bor i så långt norrut. Som Skåning tycker jag t o m att Stockholm känns för kallt/mörkt på vintern och att vintern är för lång... ;-)

Men otroligt dålig kundservice må jag säga!

Ann sa...

Hehe! Ja, skåningar har väl inet riktigt samma upplevelser av vinter som ni har däruppe. Här präntar jag in i barn och elever att tredje veckan i mars, då kommer banne mig våren, och då är det slut på vintern! Exakt sex dagar kvar alltså! (Ignorerar totalt slaskkaoset på skolgården igår, då det var öppet hus...)