26 mars 2009

Hemmagjort gruppfoto påtvingat, jag vill inte

Sambons syster ringde häromdagen och påminde om att sambon lovat att skicka en gruppbild på vår familj till dem. Mig veterligen har jag aldrig gått med på något sådant. Jag ogillar att bli fotograferad och särskilt på taskiga hemmagjorda bilder i dåligt ljus utan någon bakom kameran. Vi har ingenstans i huset där alla ryms så att det blir hyfsat ljus. Just nu finns inga "hänga på väggen för evigt"-kläder rena eller strukna. Jag hatar när han lovar sådana saker utan att över huvudtaget tänka på hur det skall genomföras.

Det hade kanske gått att fixa ljusmässigt om vi kunnat ta fotot mitt på dagen men eftersom han inte är hemma då mer än på helgerna och lovat bilden innan helgen så går inte det. Men vem skall ta fotot, självutlösare är inte det bästa valet för familjekort och vad fan skall vi ha på oss?

Nu sitter jag här med en ångestklump i magen och jag tänker inte släpa familjen till en dyr fotograf bara för att hans syster vill ha kort på alla släktingar på dotterns rum. Jag vägrar.

Nä det blir ett problem han får ta tag i om det skall fixas, jag tänker inte lyfta ett finger.

Ärligt talat förstår jag inte ens hur man kan ringa och påminna om en sådan sak, om vi vill ta familjeporträtt på vår familj måste väl ändå det vara vårt val?

Dessutom har jag fått en stor ful finne i pannan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

eatfrog sa...

Fram med photoshop och plocka bort alla eventuella finnar. ;)

Béatrice Karjalainen sa...

Konstigt vad alla förutsätter att man har PS hemma. Jag tycker det är på tok för dyrt. Däremot har jag Paintshop Pro.