23 mars 2009

Aftonbladet har inte alls hittat 1000 jobb i Norrbotten

Man kan läsa på Aftonbladet.se om hur de vaskar fram jobben under sitt "Nu lyfter vi Sverige". Men om man tittar på Norrbotten så står där:

NORRBOTTEN – 1 001 jobb

Luleå: RentAv Städ & Miljövård AB söker 1 säljare/arbetsledare. Erfarenhet från tjänstesektorn och kunskaper om städbranschen krav. Skicka personligt brev och CV.

Sök jobbet: jens@rentav.se

Kiruna och Malmberget: LKAB investerar 16-17 miljarder i en ny gruvnivå i Kiruna och Malmberget. 300 personer behövs, framför allt bergarbetare och mekaniker.
Mer information: www.lkab.com

Boliden: Boliden är mitt uppe nybyggnationer och investeringar i Aitikgruvan. Fram till 2014 beräknar man att 500-1 000 arbetstillfällen skapas till de underleverantörer som anlitas.
Mer information: www.boliden.se

Pajala: 2010 beräknar Northland Resources att sätta igång att bygga Tapuli-gruvan. Det kommer att behövas 200-300 maskinförare, svetsare, elektriker och andra anläggningsarbetare. Arbetet kommer till stor del att läggas ut på entreprenörer.
Mer info: www.northlandresourcesinc.com/s/Tapuli.asp

Men den egentliga summan av jobb de skakat fram i Norrbotten är 1. Dvs det första för om man tittar in på övriga ställen så ser man detta:

LKAB: Helt tomt på sidan över lediga jobb.

Boliden: Inga lediga befattningar står det på sidan över sådana.
Northland Resources: Upplyser om att just nu rekryterar de inga.

Så Aftonbladet, var är de 1000 jobb ni påstår finns i Norrbotten? Eller menar ni med "nu" i er slogan åsyftar år 2010-2014? Eller har dessa tre storbolag glömt att de skall rekrytera 1000 personer tillsammans? Ingen av dem har heller någon info om vilka underleverantörer/entreprenörer de kommer anlita så man kan inte heller hitta dem för att se om de rekryterar. Ett ledigt jobb betyder att det finns en tjänst ledig, ett jobb att tillsätta en person på. Inte att ett bolag gissar att de kommer behöva x antal personer de nämsta året, då kan ni inte skriva lediga jobb. Det står Mer info och sen länk till tre bolags webbplatser, de siterna kan man hitta utan Aftonbladets hjälp och utan närmare beskrivning var de skulle ha info om dessa 1000 tjänster känns det ganska menlöst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: