24 mars 2009

Snurrbea hittar inte i Boden

Idag var det sammankallat till möte om barnens skolas framtid. Tydligen skall något beslut klubbas i kommunen denna vecka. Skolan hotas av nerläggning. På skolan satt lapp om att man skulle komma på möte i Snabelhuset, ingen adress eller nåt. Jag brummade iväg, lite för sent, hemifrån men kom till det jag trodde var Snabelhuset precis 19. Men det var visst Ungdomens hus. Javisst jag Snabelhuset är nog det där andra gula huset som används som fritidsgårdsliknande aktiviteter. Skyndande mig tvärs över stan till det andra stället, men det var knappt en bil utanför och ingången på baksidan såg väldigt mörk ut. I fönstren såg det också svart ut även om jag såg när jag for därifrån igen att det lyste i några fönster på framsidan.Såg inte namnet Snabelhuset någonstans på fasaden heller så jag var inte säker på om jag var på rätt plats.

Så jag missade mötet, hittade helt enkelt inte. Visst jag borde nog klivit ur bilen och känt på dörren på andra ställen men då var klockan redan 10 över ville inte komma inrusande på ett möte så sent heller. Får hoppas någon jag känner hittade bättre än mig och kan berätta vad som sades.

Känner mig som en kass förälder som inte dök upp på mötet.

Men som jag brukar säga, jag är inte Bodensare mitt hur hus råkar bara ligga här.

Uppdatering: Göran påpekade snällt en poetisk felskrivning i kommentarerna, har fixat men lämnade kvar poesin.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hoppas inte du tar illa upp, Bea, men jag tycker verkligen om dina fleskrivningar. "Mitt hur råkar bara ligga här". Det är så klockrent! Poesi och tänkvärt. Kommer vara glad massa minuter för de orden. (:

Béatrice Karjalainen sa...

Jag är hopplös!

Anonym sa...

Det var tyvärr "bara" 7 st på det mötet. Varav en var från våran familj.
Det är tragiskt att inte så många föräldrar inser vidden utav detta.
Det ju bara några tim kvar nu tills dom ska "klubba" förslaget om nedlägning.

Béatrice Karjalainen sa...

@Linda Som sagt jag hittade inte dit så det hade kunnat vara en till om man varit lite tydligare med var det var. Alla kan inte Boden som sin egen bakficka. Idag damp det ner ett mail som tydligen cirkulerar bland föräldrarna på skolan. Ingen verkar ha tagit ett gemensamt grepp och skickat till alla utan man får det via någon som råkar gissa att man inte fått det redan. I det står bland annat att vi endast informerats om att nedläggningen är på G via våra barn. Infopappret som kom i höstas då? Vi har ju vetat om att det varit i faggorna längre bla genom att vi fått se ritningen på Torpgärdsskolans ombyggnation. Men det är flera brev som ger ett ganska rörigt intryck.

Hur kan det låta som detta kommer helt plötsligt, det var väl ett infomöte redan i höstas där man fick ställa frågor eller minns jag helt fel? Eller menar alla att kommunen mörkat att de tänker ta beslutet nu utan att ge föräldrarna en möjlighet att säga sitt innan?

Det jag kan hålla med om är att det är konstigt att de väljer att lägga ner en erkänt bra skola och att de inte kan presentera siffror på vad de tjänar på denna omdaning. Vi valde den skola barnen går på just för att den var liten, annars hade vi lika gärna kunnat låta barnen gå med sina gamla förskolekamrater som började på en större skola.

Många föräldrar har nog knappast info om vad det rör sig om eftersom inte kommunen direkt varit tydliga. Bara en sådan sak som att ritningarna på hur nya skolan kommer se ut inte finns på barnens skola utan bara på Torpgärdsskolan där ingen av oss som inte har större barn är. Ingen av pedagogerna verkar våga yttra sig offentligt om saken heller, det ger intryck av att de tycker det är helt ok att flytta över. Personligen vet jag inte vad jag skall tycka, det kan bli jättebra och det kan bli skitdåligt. Jag har ingen erfarenhet av den skolan och har inga äldre barn. Själv gick jag på en 1-6 skola som liten och det gick rätt bra. Men då var skolan och skolgården anpassad till det från början.

Anonym sa...

Jag är helt inne på din linje.
Hur saker och ting har hanterats har inte varit det "snyggaste" enligt mig.
Det var absolut inte menat som nån kritik riktat mot dig gällande mötet.
Men av alla barn vi har så var det väldigt få uppslutna tyvärr.

Det är med sorg när min mellersta på 7 år kommer hem med tårar i ögonen och säger att hennes skola ska läggas ner.
En skola som har fått fin kritik från skolverket och priser för sin miljömedvetenhet.
Sen är det ju som dom allra flesta jag har pratat med.
Ingen av oss har sett ett enda dokument på hur dom ska spara pengar på att lägga ner våran skola och bygga ut den andra.