14 mars 2009

Uppdaterad: Vem saknar en bortsprungen hund i Boden?

Min granne Lena hittade idag en hund mer eller mindre fastfrusen i en snöhög. Den låg där Bodån rinner ut i Svartbyträsket. Har gått längst med Gamla Luleåvägen en bra bit. Dock kan vi inte se exakt varifrån den kommer. Den var blöt och kall och rädd. Polisen har inte fått in någon anmälning på bortsprungen hund och kunde inte ta hand om hunden. Så den får vara hos Lena. Hennes katt är ändå ute nästan jämt.

Vi tror att det är en shih tzu. Ljus päls. Hona och har två tofsar med rosa snoddar i ansiktet. Den såg ut att vara ganska gammal. Jag kände ingen chipmärkning i nacken men den kan ju ha glidit iväg längre ner på kroppen.

Lena har nu badat hunden och det är en lugn och tillgiven hund.

Måste man åka till veterinär för att kolla chipmärkning eller kan polisen ha utrustning? Skall kolla i örat efter tatuering också.

Vet du något om hunden ring mig på 070-3255382

Bilder finns i webbalbum:


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Christian sa...

Ring polisen DIREKT, de kan avläsa hundens märkning och har tillgång till information om ägaren genom Jordbruksverket som driver det centrala hundregistret som alla hundar enligt lag ska ingå i.

Tänk på att ägaren säkert är mycket orolig och vill veta så fort som möjligt!

Man har tidigare kunnat söka på koden som hunden har tatuerad inuti örat via SSKs hunddatabas, men numera tror jag de flesta bara märker med microchip. Om man själv kan avläsa koden kan man kontakta jordbruksverket för att få reda på ägaren, men bäst är nog att kontakta polisen direkt.

Christian sa...

När jag läser hela inlägget så inser jag att polisen kanske redan blivit kontaktade :-). Konstigt om man inte velat läsa av chipmärkning?