20 mars 2009

Det kanske inte fuskades?

Läser i Aftonbladet om kostnaderna för nya kontrollsystemet på Försäkringskassan:

Sjukintyget från skola och förskola skulle minska fusket och spara pengar. Men nya siffror visar att fusket inte verkar ha minskat och att systemet kostar miljoner.

Kan det vara så att det fusk man misstänkte fanns inte fanns där på riktigt, kan det vara så att föräldrar faktiskt är hemma med sina sjuka barn? Bara portokostnaderna för det nya systemet kostar 10 miljoner per år. Hade man bevis på att det omfattande fusket fanns där?

Kanske kan vi slippa de där jobbiga intygen snart, det tar tid innan de kommer, inte kan man skriva ut dem själv heller och när de väl kommer gäller det att minnas vilka dagar man var hemma, lämna till skolan och få tillbaka samt leta fram kuvertet och komma ihåg att posta det. Min sambo är en notorisk "glömmare" när det gäller sådant där, undra hur mycket FK är skyldig honom egentligen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med! Dessa intyg är bara så jobbiga!!! Fast speciellt lång tid upplever jag inte att det tar innan de kommer. Maken var hemma i måndags med lillebror och lappen kom redan i onsdags... Så brukar det vara tycker jag.

Sarha sa...

En annan sak som jag tänkte på är vad de hade räknat ut storleken på fusket, 216-650 milj. Det är ganska stora felmarginaler, tycker jag. Det borde ju betyda att de med säkerhet rör sig inom de marginalerna, men om det "bara" är 216 miljoner, vad har resten av pengarna inom marginalerna tagit vägen? Eller är det minst ca 400 milj som försäkringskassan inte vet vad de går till? 400 miljoner liksom, de borde ha kunnat räknat ut det lite mer exakt tycker jag.

Béatrice Karjalainen sa...

@Åsa Första gången tog det 2 dagar, andra gången 2 veckor.

@Sarha Ja man kan ju undra hur de har räknat egentligen. Som sagt 434 miljoner är ett rätt stort spann.