13 mars 2009

Solen borta och orken slut

Tittade upp från tangentbordet för en stund och kikade ut. Funderade på om jag skall hinna med en skidtur innan jag skall till optikern. Men lusten försvann när jag såg att solen gömt sig bakom molnen och det blåser ut. Förvisso plusgrader hela 1,5 men en luftfuktighet på 20% brukar gör det småruggigt när man hamnar i vinden.

Sitter med jobbansökningar och grämer mig över en felskrivning, lät en bekant granska innan jag skulle skicka han hittade inget, läste igenom en massa gånger innan jag skickade iväg. När brevet skickats då poppar det fram, det står intressanta istället för intressant i första meningen var kom det där a:et ifrån? Varför varför? Blir så less. Kan jag inte bara slippa att se det. Få tro att den gick iväg ok.

Kan man hyra sig ett jobbansökanskrivare, en som tar över den press och ångest det innebär att försöka skriva säljande och korrekt om sig själv. Om man söker flera tjänster på samma ställe känns det lite fånigt med flera vinklade ansökningsbrev. Kan jag inte bara få ett arbete, jag gör nästan vad som helst. Det jag inte kan brukar jag lära mig snabbt.

Nä jag går och hämtar mig en lunchlåda i kylen och äter den istället för att skriva fler ansökningar just nu. Orkar inte med denna ständiga påminnelse om att jag inte har en aning om hur min ekonomi och annat ser ut efter den 30 juni. Fick fakturan på rörmokarjobbet häromdagen, kalaset gick på lite mer än 3000. Sen kommer snart fönstren och då är mitt sparkapital snart väck. Blä!

Inga kommentarer: