31 mars 2009

Summering av dagen, städat som en tok och lämnat in kamera på rep

Vilken dag. Efter frukosten kavlade jag upp ärmarna, tömde diskmaskinen, satte i ny disk. Satte igång tvättmaskinen (hmm den har jag glömt att hänga får fixa om en stund).

Efter lite surfande efter jobb att söka där jag kammade noll var humöret i botten, riktigt lågt, lägre än Glocalnet. Fortfarande inte hört ett pip från de jobb jag sökt där ansökningstiden nu gått ut, det bådar inte gott tyvärr. Just idag har jag lite lätta panikkänslor över att ev. bli arbetslös 1 juli. Vill inte.

Tog mitt sura humör och gick in i arbetsrummet och bekämpade pappershögarna, hur kan det komma sig att papper samlats på hög sen flera år tillbaka där inne? Jag sorterade papper i timmar. Hämtade barnen på skolan, brummade till Luleå och lämnade in min lilla Exilim som helt plötsligt utan förvarning gick och dog under Fjällräven Classic. Den var inte ens 4 veckor när den dog men kvittot var puts väck. Men idag i en av högarna låg det, i mitten, hur fan hade de hamnat bland gamla lönespecar från 2006? Blev så glad så för garantin gällde ju fortfarande. Killen på Expert trodde att linsen "kuggat ur" och att det skullle gå att fixa. Kommer ett SMS när den är klar, men ingen ungefärlig tidsangivelse. Får väl se när guldklimpen återvänder. Kom på att det var kanske dumt av mig att inte anmäla till försäkringsbolaget när Herman tappade Nikon Coolpix L12 i golvet på bröllopet. Undra om jag kan göra det nu. Jag glömmer nämligen jämt bort att jag har en drulleförsäkring som täcker sånt där. Men självrisken är väl högre än vad kameran kostar.

Väl hemma igen så tog jag fram skurhinken och satte igång och dammtorkade och skurade golven i arbetsrummet. Det senare först efter att snabeldraken fått äta upp dammdinosaurierna bakom skirvaren. Hu vad stora det var.

Lagade middag och trodde jag gjort mat för 1 vuxen och 2 barn. Blev upptagen när maten var klar men bad barnen börja. När jag kom tillbaka hade de länsat kastrullerna. Hallå när fick jag tonåringar i huset? De är ju försjutton bara 7 och 8 år (eller rättare sagt 6 år och 3 månader och 7 år och 10 månader). Vissa dagar smakar allt urk och vissa dagar får man inte någon mat själv.

Nu har jag i alla fall druckit en kopp te och tagit mig 2 mackor. Sambon jobbade sent i Luleå idag och gick sen på After Work med gamla kompisar han inte sett på ungefär 100 år, han kom precis innanför dörren. Var tvungen att visa det kliniskt rena rummet han nu kan husera i. Hoppas han håller det städat och att vi slutar att använda det som "shit det kommer folk, fort släng in allt löst i arbetsrummet och stäng dörren"-rum.

Nu skall jag försöka övertala sambon om att han borde hänga tvätten för jag startade just diskmaskinen igen. Något nyttigt måste han ju göra idag. Han inte med varken skidåkning eller promenad pga hans sena ankomst. grämer mig lite då jag tror spåren var minst lika bra idag. Men min kropp kommer nog tacka mig i morgon :-)


Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: