16 mars 2009

Dag 11 i jobbexil, regnat i natt

11Tredje veckan utan att behöva åka till jobbet påbörjad.

Körde barnen till skolan vid halv 8 och upptäckte att det hade regnat ute. Kändes konstigt. Jag som brukar hata snön tycker att den kan få ligga kvar i skidspåret ett bra tag till i alla fall. Men jag insåg igår att jag måste nog lära mig att valla, tejpremsorna jag använder är inte optimala i isiga spår direkt. Fick ett långt mail av min vän Anders igår med en liten vallningsskola och en massa teori.

Efter barnlämningen lade jag mig på sängen en timme till, kändes som jag inte kunde somna om, tankarna for omkring men så fokuserade jag på att tänka på inget alls och somnade. Vaknade med ett ryck efter en stund, kändes som jag hade sovit jättelänge. Kollade på klockan, nä max 10 minuter. Sen hände samma sak igen 20 minuter senare. Sen sov jag med harmoniska drömmar fram till en minut innan klockan skulle ringa.

Nu sitter jag i köket nyduschad och med en kopp te. Skall alldeles strax fara in till stan och göra synundersökning och beställa mina glasögon. Katterna sitter bredvid och studerar fåglarna som länsar fågelbordet, bara att inse att det är dags att köpa nya frön. Kan man söka fröbidrag någonstans?

Sen hoppas jag på att solen skall titta fram lite som meteorologerna "lovade" på TV. Man blir alltid bättre till mods när solen är framme. Efter synundersökningen skall jag ta mig en runda i Boden och kika på lite kläder. Det var en evighet sen jag köpte mig något nytt. Skulle helst vilja slänga bort nästan allt i garderoben.

Eftermiddagen kommer gå åt till att skriva några jobbansökningar och kanske fara till gymmet och träna, beror på hur sent sambon kommer hem, han skulle ev. bli sen idag.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer: