16 mars 2009

Nästa gång svarar jag med *hoppar bakåt för att undvika kramen*

Jag är en krammänniska men det finns kramar jag avskyr. De som kommer i onlinediskussioner på mikrobloggar, i forum mm. När man diskuterar något så skriver plötsligt en av diskussionsdeltagarna något som liknar ett försvarstal och avslutar med kram eller *kram*. Jag avskyr det, det är en kram för att avväpna för att dra ett streck i diskussionen för att markera "kan vi inte bara sluta diskutera det här nu, jag vill inte vara med längre". Särskilt irriterad blir jag när det är personer jag inte har någon som helst relation till tidigare, kanske inte "pratat" med förut.

För mig är kramar något man ger av tröst, för att visa uppskattning eller för att visa kärlek och omtanke. Inte som en metod för att avsluta en diskussion. Hur många skulle göra det AFK? Ni står där i en lite hetsig diskussion och plötsligt kommer en försvarsharang ofta med anklaganden ur en person och sen sträcker denna ut armarna och kramar om de andra. Händer bara inte!

Men man får vara glad för att de i alla fall inte skriver *kjamiz* då finns det risk för att jag skulle dela ut en *käftsmäll* som svar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

*LOL* Du sätter huvudet på spiken. Inte sjutton känner man sig så "kramsjuk" när man är mitt inne i en disskussion. Tack för ett gott skratt/ Erica

Anonym sa...

Håller med dig. Nu tycker jag ändå att det är mindre kramar på nätet än det var förut ett tag. Kramarna motsäger ofta det som skrivs, nu var det ändå rätt länge sedan jag såg någon diskussion avslutas med kram.

Béatrice Karjalainen sa...

@Åsa Hamnade i en sådan diskussion på Bloggy tidigare idag. En av dem körde med kram 2 ggr men blev rätt ignorerad.

Ann sa...

*fniss* Kjaaamiz fanns tackochlov inte när jag var fjortis...

Béatrice Karjalainen sa...

@Ann från en fjortis skulle jag _kanske_ strå ut med det men från vuxna människor i diskussioner. Nä.