30 mars 2009

Ibland känns det som att alla andra tror att....

...priset man sätter i annonser på Blocket är betydligt mer än vad man förväntar sig att få. Eller är det så att man måste vilja bli av med sakerna 1 minut efter att annonsen lades upp? Idag när annonsen för legot kom upp så dröjde det just 1 minut innan första mailet kom "jag är intresserad av ditt Lego, vad är priset vid snabb affär?" Svarade att barnen inte var beredda att pruta efter en minut och då kom ett erbjudande som var ett par hundra lägre än priset barnen satt. Har legot stått hos oss i 4 år så överlever vi nog att ha det i förrådet i en påse ett par dagar i alla fall. Men vi får väl se folk kanske inte är beredda att ge 1200 för legot. Ungefär vad den stora borgen kostade ensam när vi köpte den. (Och ja numer stavas plattta med 3 t ;-)

...alla har Photoshop? Så fort man nämner något som har med bilder att göra kommer ett, "det är väl bara att starta Photoshop och fixa". Jag har inte Photoshop, tycker det är på tok för dyrt (om de nu inte syftar på Photoshop Elements det är ju inte så dyrt). Eller har Photoshop blivit synonymt med bildredigering i allmänhet? Eller är det så att det bara är jag som inte har PS? Jag kör med Paintshop Pro 7 (en gammal version (som gott och väl räcker till det jag behöver den till men har funderat på att uppgradera) och pixlr.com samt Picasa.

Så nu har jag fått ur mig det.

Hur gör du när du hittar något du vill ha på Blocket?
Har du Photoshop?
Hur använder du ordet photoshop?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Tina sa...

Vem betalar för PS? Känner ingen....gör du? ;)

Béatrice Karjalainen sa...

@Tina jag är ju en sådan där hopplös människa som utgår från att andra är som mig, dvs betalar för sina program, filmer och musik.

Tina sa...

*ler*...du är säkert inte ensam men en sällsynt skara :)

Sarha sa...

svar på frågorna

1, mejlar, fast nu har jag bara svarat på annonser ang. inneboende och sånt, så då blir det ju att först mejlar, sedan ringer eller mejlar de om de är intresserade av mej och sen träffas man och sen ringer/mejlar de tillbaka... Har aldrig köpt något.

2, Nej, jag är mer av en sån där opensource-männika. Har Gimp och paint.net.

3, photoshopar/att photoshopa, men varför vill man photoshopa bilder på blocket? För att sälja bättre?

Hoppas jag svarade på dom i rätt ordning. :)

Béatrice Karjalainen sa...

@Sarah Photoshopfrågan var lite off-Blocket så att säga. Hör mer ihop med det faktum att folk verkar anta att alla har PS.

Sarha sa...

jaha, jag kom på en sak, eller kanske svaret på frågan du ställde, ofta, typ alltid när jag säger "photoshoppa bilder" så är det en negativ innebörd, alltså typ "photoshoppa tjejer i reklam". Annars säger jag "redigera bilder", typ.

dgtart sa...

jag säger givetvis att jag ska pixlrerar .. :)

ola @ pixlr.com

Béatrice Karjalainen sa...

@Sarah tror det är ganska vanligt att man använder det i negativ mening.

@dgtart Hehe kan tänka mig det. Gillar pixlr.com starkt. Men har några småsaker jag irriterar mig på. kanske kommer mig för att sammanfatta dem i ett mail någon dag.

Ann sa...

Jag skulle aldrig pruta, skulle skämmas då! :) Och jepp, jag bildbehandlar mest varenda dag, men kan lika gärna säga photoshoppa. Som alltså främst är ett verb för mig. Som i "Kan inte mänskan photoshoppa sin mobilbild åtminstone så man ser hur tröjan ser UT?" när det gäller Tradera. :D

Béatrice Karjalainen sa...

@Ann Jag är heller inte en prutmänniska i alla fall inte i privatlivet i jobbet har jag prutat i förhandlingar. Min pappa prutade överallt när jag var liten, gud så jag skämdes.

Jag säger nog bara photoshoppad när något är bildbehandlat. Ungefär "Men de där benen är nog photoshoppade så snygga ben kan hon inte ha". Men det är väl för att jag antar att ex. reklammakare mm har PS. Annars säger jag nog redigerad (om jag inte vet att folk har PS).