28 november 2008

Kontantlös är rådlös eller....

Dagens Media skriver att Visa söker 15 st bloggare som skall leva kontantlöst en vecka och blogga om saken. Jag lever redan nu mer eller mindre kontantlöst, det är mer regel än undantag att jag saknar cash och för det mesta funkar livet men inte alltid.

Undra om folk skulle vara snälla när man står där och skall betala p-avgiften, kortläsaren i kiosken är trasig och barnen har plockat ihop sitt lördagsgodis eller man skall hänga in jackan på Winnerbäckkonserten osv...

När vi var och såg Madagascar: Escape 2 Africa förra helgen så var kortläsaren trasig och filmen skulle strax börja. Om jag suckat högt tror ni att någon hade betalat för oss eller i alla fall lånat ut pengar till efter filmen? Nä sååå många pepparkakor har nog inte folk ätit ännu. Nu finns det en uttagsautomat strax utanför så jag kutade i 100-metersloppsfart dit med kappan fladdrandes och fixade lite kontanter. Men om jag inte gjort det hade vi kanske sluppit denna rätt så dåliga film, dvs en fördel av att inte ha haft kontanter.

Jag bor i Boden där det överallt sitter lappar "Betala gärna med kort" och det har jag verkligen anammat, det är lätt för mig och det är säkert för dem i butiken. Men så står jag där efter en Detektivbyråspelning och önskar att jag kunde hitta 3 st skrynkliga tjugor i en ficka.

Skulle du klara en vecka utan kontanter?

Inga kommentarer: