28 november 2008

Är det för att vi äter pepparkakor året om?

Så nu är det trendigt att vara snäll. Wiho jag är inne!

Men oftast blir folk väldigt skeptiska när man ex. ge dem en P-biljett, snällt ger dem ett par kronor när de står där i kassan och 5 spänn saknas eller de svär över att de inte har en peng till vagnen utanför ICA. Vad tror de att jag skall söka upp dem och kräva något tusenfalt igen senare? Men samtidigt brukar de tacka och ta emot så jag ser väl inte så farligt ut :-)

Men om det är trendigt att vara snäll så kanske folk slutar att vara så skeptiska. Många har väl sett Pay it Forward eller läst Konsten att vara snäll och insett att vara snäll är något som är ganska enkelt och det behöver inte kosta en massa pengar. Sen kan man ju välja att vara random snäll på gatan eller skaffa sig ett fadderbarn, skänka pengar till valfri organisation eller bara krama om sina närmaste lite extra.

Jag vet i alla fall att jag blir väldigt glad när någon visar omtanke och snällhet både när det kommer från okända eller från de jag känner. 500-ingen som kom i ett kuvert en dag från någon okänd med orden att jag skulle spendera dem på mig själv (vi var urpanka för tillfället och jag hade skrivit av mig lite frustration på Allt för föräldrar) eller när Magda & Magnus hade köpt 2 kassar basvaror åt oss på Willys och kom förbi fick mig att gråta. det betydde jättemycket! Men lika glad blev jag på parkeringen i Luleå häromdagen, en som skulle åka gav mig sin P-biljett med 4 timmar kvar på.

Själv gör jag mitt bästa för att ge igen de gesterna framåt och det är inte för att framstå som en "bra människa" utan för att det får mig att må bra och jag vet hur mycket något kan betyda.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: