11 november 2008

Videochat i Gtalk (GMail)

Idag gick Google ut med nyheten att de inför videochat i Gtalk.

Jag känner mig uråldrig men jag förstår inte riktigt vitsen med videochat. Men det kan ju bero på att så fort jag får chansen lägger jag mig i sängen med laptopen i knät och typ nada kläder på mig ;-)

Men för mer inbitna (påklädda) videochattare som desstutom använder Gtalk inne från Gmail (jag kör nästan uteslutande i Miranda) är det ju en bra funktion. Tänk om allt sådant där kunde funka från Miranda oxå.

Dessutom får jag inte det att funka på nya laptopen, får bara felmeddelande när jag försöker installera klienten.

Uppdatering: Efter att ha dödat min Firefox så funkade det och jag har även lyckats testa tillsammans med Rolf (inte alla som har en egen supporttekniker på Google :-) så han fick se en Bea från hakan och uppåt ;-)

Uppdatering 2: Herregud jag missade ju att få med det viktigaste (anledningen till att jag skrev inlägget), det är ju Googelfolket i Sverige som byggt denna funktion. Därför är det ju extra skoj, det är utvecklare man känner som slitit och nu får se sitt slit bära frukt. Så ett stort grattis till er. Mer kan man läsa hos en mycket stolt DrPeppar.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

- ©H@sselgren™ - sa...

Ang Miranda och Webcam... Snabb sökning gav detta:
http://www.google.com/search?hl=en&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=miranda+webcam+plugin&spell=1 =)

Sen är det säkert massor med folk som uppskattar att du redan kastat av dig kläderna *s*glatt

Cheers

\\S

BéatriceBeaBeata sa...

Jag använder Miranda till att prata med folk som sitter med en hel drös olika protokollspecifika klienter/samlingsklienter och ganska få av dem använder just Miranda. Jag har inget som helst behov av att se den jag pratar med och föredrar kommunikation skriftligen. Kör man videochat måste man ju vara representabel, tänka snabbt och inte ha någon möjlighet till att sitta och prata med någon annan samtidigt. Nä vill jag prata med folk använder jag telefonen (och alla som känner mig vet hur sällan det är pga viss telefonskräck) eller så träffar jag personen i fråga.