23 november 2008

Jag gör er en tjänst igen

Jag har sagt det förr, jag ser de dåliga filmerna så slipper ni. Idag var jag, sambon och barnen på Madagascar: Escape 2 Africa här i Boden. Jag lovar en bra biograf kan inte göra en dålig film bra men en bra film kan bli kass av dålig biograf. Nu är ju biografen här i Boden en av Sveriges bästa sägs det (i år är den årets Folkets Hus biograf en titel den vunnit flera gånger).

Madagascar
var hyfsad, rätt så charmig gav den tre galna zoodjur i betyg så jag hade väl en förhoppning om att uppföljaren i alla fall skulle vara en svag trea men nej då det var för höga förhoppningar.

Dels så tycker jag inte om stilen den är animerad i, alldeles för kantig påminner om de dåliga tecknade våldsamma serierna som går på Cartoon Network och dels tycker jag själva berättelsen var tam. Djuren som rymde från New York Zoo i ettan och hamnar på Madagaskar bestämmer sig för att åka hem till storstan igen men man skall aldrig lite på pingviner som säger att de kan flyga. De kraschlandar någonstans på en savann i Afrika och blir alldeles tagna av att där finns det massor med djur som är precis som dem. I ettan handlar mycket om hur de funkar ihop som grupp, hur de klarar av att bli strandsatta men här får man mer följa dem en och en. Lejonet Alex som hittar hem, Gloria den feta flodhästen som blir dyrkad av MotoMoto flodhästarnas egen playboy, den hypokondriska giraffen Melman som är hemligt förälskad i Gloria och blir häxdoktor samt Marty zebran som tror att han är helt unik träffar hundratals andra zebror som är minst lika unika som honom eller hur det nu var. Mellan dessa personers öden dyker det givetvis upp en elak snubbe och en hjälte måste fram. Men hela den biten känns som snodd ur Lejonkungen.

Till sin hjälp har gänget de de underbart sköna pingvinerna, de är med på tok för lite, tror att de enda gångerna jag skrattade var när pingvinerna var med. De hade skön humor.

Barnen då det är ju trots allt en barnfilm, de skrattade inte heller speciellt mycket men de sa efteråt att den var bra. Men när mina barn tycker en film är riktigt bra så drar de one-liners ur filmen hela vägen hem eller säger "Mamma kommer du ihåg när..." men det var inget sådant alls efter denna filmen. Jag tror humorn mest vänder sig till vuxna, men det var helt klart inte min sorts humor.

Så av mig får den 1 och en halv giraffdödsgrop i betyg.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Nilla sa...

Det roligaste var dagen efter filmen och dottern kallar pappa för "MotoMoto" :-) Det var inte jag som började... men jag kunde ju inte låta bli att fortsätta :-) litegrann.

BéatriceBeaBeata sa...

Ha ha, förstår att ni hade kul åt saken.